Mestanlılı öğrencilerin Çanakkale ruhu

Mestanlılı öğrencilerin Çanakkale ruhu

Bursa Merkezli Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği, Bulgaristan'ın Mestanlı kentinden davet ettiği Türk öğrencileri Çanakkale'de konuk etti.

Genç nesillere tarihimizi anlatmayı hedeflediklerini belirten Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Çanakkale Savaşı'na Bulgaristan'da yaşayan Türkler'in de gönüllü katıldığını hatırlatarak, gençlerin, atalarının vatan müdafaasında gösterdikleri yiğitliğin bugün de minnet ve şükranla hatırlanması gerektiğini söyledi.
Öztürk şöyle dedi: "Mestanlı dan bir otobüs öğrenci ve öğretmenlerimiz ile Çanakkale Şehitliklerini gezerek; Çanakkale ruhunu, Mustafa Kemal ve Türk milletinin zamanın medeni, emperyalist dünyasına “Çanakkale geçilmez" deyişini, Aziz Şehitlerimizi, atalarımızı andık. Her yıl isteyen tüm öğrencilerimizi bu anlamlı geziye getiriyoruz. Ne mutlu ki öğrencilerimiz de büyük bir istek ve duygu ile buna katılıyorlar. İki günlük bu gezimiz, herkes için çok anlamlı ve keyifli oldu. Seneye yine Allah'ın izni ile buradayız."