Meteorolojiden sıcaklık artışı uyarısı

Meteorolojiden sıcaklık artışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının, yurt genelinde hissedilir derecede artacağı bildirildi.
Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğleden sonra Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının, yurt genelinde hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı, zamanla iç ve doğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA


MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Ankara ve Kayseri'nin kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğleden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI
BURSA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(30)
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu.(28)
İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.(32)
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(30)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.(28)
ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(30)
KONYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(29)
SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu.(21)
TRABZON: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)
ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(17)
KARS: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(17)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(28)
ŞANLIURFA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(34)