Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında karar verildi!

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında karar verildi!

Bir televizyon programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı.

Sanatçı Metin Akpınar askeri itaatsizliğe teşvik ve Cumhurbaşkanı'na hakaret, Müjdat Gezen de Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla savcılığa ifade verdi. 

"SANATÇI MÜSVEDDELERİ BENİ İPE GÖTÜRECEKMİŞ! BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Metin Akpınar, sivil aracına bindi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

MÜJDAT GEZEN DE ADLİYEDE

Müjdat Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Gezen, Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.  Müjdat Gezen adliyeye girişinde, "Gözaltı yok. İfade vereceğiz, çıkacağız" dedi.

AKPINAR VE GEZEN'DEN AÇIKLAMA

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, ifadelerinde "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

ADLİ KONTROL TALEBİ

Savcı, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Ancak savcı, Akpınar ve Gezen'in "adli kontrol" hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Mahkeme, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. İki isim için yurt dışı çıkış yasağı konuldu.