Metrobüse iki yeni hat ekleniyor

Metrobüse iki yeni hat ekleniyor

Yolcu yoğunluğunu ve duraklarda bekleme süresini azaltmaya yönelik yapılan düzenleme ile yolcular aktarmasız olarak seyahat etmenin kolaylığını yaşayacak.

İstanbul ulaşımında önemli bir kolaylık sağlayan metrobüs, artık aktarmasız hizmet verecek. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasında hizmet veren metrobüs, açılan iki yeni hat ile vatandaşların aktarma yapmadan yolculuklarını sürdürmesini sağlayacak. Yeni hatlardan biri olan 34 AS Avcılar Kampüs’ten Söğütlüçeşme’ye kadar aktarmasız hizmet verirken bir diğer hat olan 34 BZ Beylikdüzü ile Zincirlikuyu arasında ulaşımı sağlayacak ve 37 istasyonu olacak. Yeni hatlar ise 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak.

Yeni hatlarla birlikte metrobüs sayısı arttı

Yeni hatlar ile birlikte metrobüs sayısı 460’dan 480’e ulaşırken kat ettiği mesafe de 160 bin kilometreden 180 bin kilometreye ulaştı. Yeni hatlar ile birlikte önceki hatlar da seferlerine aynen devam edecekler. Yeni hatlar ile özelikle Zincirlikuyu’daki yolcu yoğunluğunun azaltılması, kapasitenin ve güvenliğin daha da artırılması ve konforlu bir yolculuk hedefleniyor.