Mezarlıkta Uyuşturucu Operasyonu

Mezarlıkta Uyuşturucu Operasyonu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan mezarlıkta uyuşturucu kullanıldığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti.
Mezarlıkta uyuşturucu kullanıldığı ihbarını alan polis ekipleri harekete geçerek operasyon düzenledi. Polis ekipleri, Kemertaş Mezarlığı’na kabir ziyaretlerine gelen vatandaşların korkulu rüyası haline gelen madde bağımlılarını köşe bucak aradı. Aileleriyle birlikte yakınlarının kabirlerini ziyarete gittiklerinde mezarlığın içindeki kapalı kısımda bulunan birçok şahsın kendilerini tedirgin ettiğini belirten vatandaşlar, madde bağımlılarının mezarlığı mesken tutması nedeniyle mezarlığa rahat gidemediklerini belirterek, bu soruna bir an önce çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.
VATANDAŞ DİKEN ÜSTÜNDE, EMNİYET TEYAKKUZDA
Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen emniyet birimleri mezarlıklara yönelik devriye, arama ve tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Ergani Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile mücadelede azami gayret gösterdiklerini belirten Emniyet Müdürü Erkan Güneş, "Gençlerimizin hayatlarını karartan uyuşturucuyla azami şekilde mücadele ediyoruz. Özellikle ilçe merkezinde uyuşturucu bağımlılarının mekanları haline gelen metruk yapıların yıkılmaları için yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gerek ilçe merkezi, gerekse mezarlıklar civarında devriye görevi gerçekleştiren ekiplerimiz sürekli teyakkuz halindeler. Burada vatandaşlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Karşılaştıkları herhangi bir olumsuz durum karşısında ’155 polis ihbar’ hattını arayarak bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Uçucu madde bağımlılarının meskeni haline gelen mezarlıklara kabir ziyaretleri için giden vatandaşlar tedirgin durumda. Mezarlığa eskisi gibi rahat gidemediklerini belirten vatandaşlar ölülerimize saygı gösterilmesi gerektiğini kaydederek, "Belediye mezarlık çevresini yüksek duvarlarla ördü ancak, durum daha çok tehlikeli bir hal aldı. Cenazelerin getirildiği, namaz kılınan kapalı alanda bir araya gelerek uçucu madde kullanan kişiler yüzünden kabir ziyareti yamaya korkar olduk. Her an başımıza bir şey gelir diye diken üstündeyiz. Birilerinin canı yanmadan, yetkili kuruluşların buraya bir bekçi görevlendirmesi, emniyetin de bu kişileri bertaraf etmesi için gerekli tedbirleri ve yaptırımları uygulaması gerekir" diye konuştu.