MEZİTLİ BELEDİYESİ KADIN ÜRETİCİ PAZARINA ZİYARETÇİ AKINI

MEZİTLİ BELEDİYESİ KADIN ÜRETİCİ PAZARINA ZİYARETÇİ AKINI

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı, kıyafetten, takıya, süs eşyasından, organik yiyeceklere kadar zengin ürün çeşidiyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.
Açıldığı günden bu yana birçok gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve çeşitli şehirlerden gelen vatandaşların ilgisini üzerine çeken Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı, Türkiye’ye örnek bir proje olma yolunda ilerliyor. Kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran üretici pazarın bu seferki konuğu TRT Haber ekibi oldu. Çeşitli ulusal gazete, televizyon ve radyolara konu olan üretici pazarı TRT Haber’de yayınlanacak. Haber ekibi çekimlerini gerçekleştirdiği pazarda, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, üretici kadınlar ve alışveriş yapmak için pazarı tercih eden vatandaşların görüşlerini aldı. Haber ekibi, dikkatlerini çekmesi üzerine geldikleri pazarda kadınların yoğun ilgisiyle karşılandı.
TRT Haber ekibine kısa bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların Mezitli’den başlayarak Türkiye’ye seslerini duyuracaklarını aktardı. Öte yandan kadınlar arasında ehliyet sınavına girip, araba almak isteyen ve para biriktirip ev almak isteyenlerin olduğunu yineleyen Tarhan, kadınların her geçen gün daha çok para kazanarak güçlendiğini vurgulayarak, "Pazarımızda güçlü kadınlarla, güçlü ekonomi olacak. Böylelikle kadınlarımızla birlikte daha etkili ve daha temiz bir siyaset gerçekleşecek. Biz bunun kıvılcımını Mezitli’de başlattık ve Türkiye’de yayılmasını istiyoruz” dedi.
TRT ekibinin göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerini ileten Tarhan, daha sonra pazarı gezerek kadınların sorunlarını dinledi. Tarhan, alışveriş yapan vatandaşlarla el sıkışıp, onların pazar hakkındaki düşünce, istek ve önerilerini aldı. Üretici kadınlar Başkan Tarhan’ı alkışlarla karşılarken, pazarı kent halkıyla buluşturduğu için teşekkür eden tüketiciler, pazardan çok memnun olduklarını ve sürekli alışveriş yapmak için burayı tercih ettiklerini belirttiler.