Mhp Aydın İl Başkanı Köse: "chp’li Büyükşehir Belediyesi İle Ak Parti Arasında Gizli Bir İşbirliği Var"

Mhp Aydın İl Başkanı Köse: "chp’li Büyükşehir Belediyesi İle Ak Parti Arasında Gizli Bir İşbirliği Var"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, düzenlediği basın toplantısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti arasında gizli bir işbirliği olduğunu iddia etti.
Aydın’ın Efeler ilçesinde bir tesiste, Efeler İlçe Başkanı Serdal Yurt, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, il ve ilçe yöneticileri ile basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Fevzi Köse, yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti arasında işbirliği olduğunu iddia etti. Köse, “Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AK Partili Aydın milletvekillerinin değişik tutum ve davranışları bunu göstermektedir. İddia ediyorum Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti arasında işbirliği vardır” dedi.
30 Mart 2014 yerel seçimlerin öncesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, “1 Nisan 2014 itibariyle Aydın Büyükşehir Belediyesi her şeyi ile hazırdır” açıklamalarını değerlendirerek, “Çerçioğlu 5 yıldır Aydın kent merkezini idare etmeye çalıştı. Bütün imkanlar ve para gücü elindeydi. Neden Aydın’ın önü açılmadı, vatandaşı işsizliğe, sosyal ve ekonomik sıkıntılara mahkum ediyorsunuz? Çerçioğlu’nun sadece yaptığı, bol reklam, bol afiş, bol lokma günleri yani reklama dönük çalışmalardır” diye konuştu.
"KENT MEYDANI ETRAFINDAKİ BİNALARIN CEPHE GİYDİRMELERİ NE OLDU?"
MHP’li Köse, kent meydanı etrafındaki binaların cephe giydirme ihalesine de değinerek, "Geçtiğimiz yıl 30 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerden yaklaşık 3 ay önce ihale edilen, ‘Aydın kent meydanı etrafındaki binaların cephelerinin kaplanması ve çevre düzenlemesi yapım işi’ ihalesinin yaklaşık maliyeti 28 milyon 987 bin 924 TL olarak belirlenerek, 90 gün bitim süresi verilen bu ihale yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yüklenici 2 firmaya bu işten ne kadar ödeme yaptı. Bu iş kapsamında kent meydanında herhangi bir binanın cephe kaplaması işi yapılmış mıdır? Ayrıca 28 Mart günü Aydın Belediyesi’nin mali danışmanlık ve mali konularda eğitim yapılması konusunda ihale yapılarak bir firmaya 150 bin TL’ye verilmiştir. 2 günde ne eğitimi alınabilir? Çerçioğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağı garantisi olmadan bu kadar kısa sürede hangi eğitim ve mali danışmanlık işi aldınız?" sorusunu sordu.