MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TOPCU KASTAMONU’DA

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TOPCU KASTAMONU’DA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topcu, ‘Türküm’ demeye utanır hale geldiklerini söyledi.
Topcu, Rüya Düğün Salonu’nda düzenlenen MHP Kastamonu İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi karşılıksız sevdiklerini ifade etti. MHP’nin 46 yıllık bir parti olduğunu ve bu zaman zarfında hiçbir zaman çizgilerinden sapma olmadığını ifade eden Topcu, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’de yaptığı konuşmada MHP’nin milliyetçi olmadığını söylüyor. Bizde, asıl milliyetçi biziz diyoruz. Sayın Davutoğlu imanda bizde, yürekte bizde, bilekte bizde diyorum” dedi.
Türkiye’yi karşılıksız sevdiklerini söyleyen Topcu, “Biz 80 öncesinde bu ülkenin gerçekten karşılıksız sevenleri olarak, ülkücü milliyetçi dava için mücadele ettik. Biz şehit verdik, siz dediniz ki, ’Bunların alnı secdeye değmez’. Bizim yüreğimizi yaraladınız, sizin o alınları secdeye değmez dediğiniz ülkücüler var ya 80 öncesinde vatandaşlar camide namazlarını rahat kılsınlar diye kapıda nöbet bekleyen o tertemiz insanlardır. Diğer ülküdaşlar namaz kılarken önünde beklediler. Neden, değerlerimiz için. Siz piyasada yokken 80 öncesinde başörtünün mücadelesini bizim arkadaşlarımız, yani milliyetçi, ülkücü genç arkadaşlarımız vermiştir” diye konuştu.
Topcu, hükümetin bozmadığı değer kalmadığını öne sürerek, milletin “Türküm” demeye utanır hale getirildiğini savundu. Dağlardan, taşlardan “Ne mutlu Türküm diyene” yazısının kaldırıldığını ifade eden Topcu, “Okullardan Andımızı kaldırdınız, bu çocuklar ne diyordu Andımızı söylerken. Hepimiz onlarla yetiştik, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım’. Bundan sonra ‘Hırsızım, arsızım, yolsuzum’ mu diyecek bu çocuklar? Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu sevdası bitmez. Yeri geldiğinde ‘Milliyetçi Hareket Partililer nerede?’ diyorsunuz. Milliyetçi Hareket Partililer burada ve dimdik ayaktalar” diye konuştu.
Kongreye, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sami Uzun, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, eski Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.