Mhp Trabzon İl Başkanlığı Toplu Olarak İstifa Etti

Mhp Trabzon İl Başkanlığı Toplu Olarak İstifa Etti

MHP Trabzon İl Başkanlığı bugün toplu olarak görevlerinden istifa etti.
MHP Trabzon İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak “önce ülkem ve milletim” ilkemiz gereğince; 2015 seçimlerinde “Trabzon’da birinci, Türkiye’de iktidar” amacımız doğrultusunda, bir dizi önemli kararlar almış bulunuyoruz. Bu itibarla; Trabzon’da yerel seçimlerde yaşanan başarı ivmesinin kesintisiz devam ettirilmesi için, Yerel seçimlerde aday olan ve seçilen arkadaşlarımızdan dolayı il ve ilçe teşkilat kademelerinde meydana gelen boşalmaların, bir an önce takviye edilmesi için, Özellikle yerel seçim sürecinde temayüz eden ancak teşkilat kademelerinde yönetici olmayan çalışkan, istekli, arzulu, genç ve dinamik kadrolarla İl ve İlçe yönetimlerinin zenginleştirilmesi için, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilke, fikir ve hedeflerini benimseyen herkese kucak açarak toplumda geniş bir temsil yelpazesine ulaşılması ve nitelikli kadrolarla partimizin daha da güçlendirilmesi için, Nihayet Trabzon’da MHP ve Ülkücü Hareket’i daha büyük başarılara taşıyacak genişlikte ve nitelikte bir kadronun kurulması için, MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak; arkadaşlarımızla birlikte istifa kararı almış bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, MHP Trabzon İl Teşkilatı olarak Trabzon’daki bütün ilçe teşkilatlarına da istifa çağrısında bulunularak “Tüm ilçe teşkilatlarının istifa etmeleri ve böylece teşkilatlarımızın yeniden yapılandırılmasına imkân ve fırsat sağlamaları” yönünde aldığımız tavsiye kararı da, tüm teşkilatlarımıza bildirilmiştir.Bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da Trabzon’umuzun, Türk milletinin ve MHP’nin emrinde ve hizmetinde olmaya kesintisiz devam edeceğiz” denildi.
KORAY AYDIN İSTİFAYI DEĞERLENDİRDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise “MHP Trabzon İl Başkanlığımızın gerekçelerini kamuoyu ile paylaştıkları üzere almış oldukları istifa kararının Trabzonumuza, partimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı-ı Allah’dan niyaz ediyor, istifa eden arkadaşlarımıza atmış oldukları bu cesur, kararlı ve ilkeli adımdan dolayı da tebrik ve takdirlerimi ifade ediyorum. Bilindiği üzere MHP Trabzon’da son yapılan yerel seçimlerde önemli bir ivme yakalamış, 2011’deki 69 bin 500 olan oyunu Belediye Meclisi Bazında 100 binlere, İlçe Belediye Başkanlıkları bazında da 110 binlere yükseltmiştir. Bu sonuçlar, MHP’nin Trabzon’da 2 Milletvekili kazanacak ve birincilik için yarışacak bir potansiyele eriştiğini açıkça ortaya koymaktadır. Öte yandan MHP 30 Mart 2014’te Türkiye Genelinde İl Genel Meclisi bazında 51 ilde yüzde 20,71 oyla ikinci parti durumuna yükselmiş, 30 ildeki Belediye Meclis Üyeliği bazında da yüzde 17,82 oranındaki oyla önemli bir sıçrama yapmıştır.30 Mart 2014 Yerel seçim sonuçları, MHP’nin yapılacak ilk seçimde ‘Trabzon’da birinci, Türkiye’de iktidar’ hedefi ve potansiyeline sahip bir parti olduğunu açık ve net bir şekilde göstermektedir. Arkadaşlarımızın istifa kararı, Türkiye’nin adeta kader seçimleri diyebileceğimiz öneme sahip 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Trabzon’da en büyük başarıyı elde etmek için atılmış son derece cesur, önemli ve etkili bir adımdır” dedi.
Koray Aydın, bu kararın altında başka gerekçeler aramamak gerektiğine dikkat çekerek “Başka gerekçeler aramak spekülasyondan ibaret olup, MHP ve Ülkücü Hareket’in yıpratılmasına ve zayıflatılmasına hizmet edecektir. Bu bakımdan bütün ülküdaşlarımızın bu süreci sabırla takip etmelerini, birbirleriyle ve Trabzonlu hemşerilerimizle kucaklaşıp istişare ederek MHP’yi büyütme yönünde değerlendirmelerini özellikle istiyor ve bekliyorum” açıklamasında bulundu.