Mhp’den Bonzaiye Savaş

Mhp’den Bonzaiye Savaş

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, “MHP’liler olarak büyük bir kampanya başlatıyoruz ve bonzaiye savaş açıyoruz” dedi.
Türkiye’de son aylarda gündemdeki yerini koruyan uyuşturucu maddelerinden “bonzai” gençleri tehdit ediyor. Konu ile ilgili parti binasında basın açıklaması yapan Fatih Demirkol, Türk gençlerini bonzaiden uzak tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Milliyetçi Hareket Parti’liler olarak büyük bir kampanya başlattıklarını ifade eden Demirkol, “Elimizden geldiği kadar gençlerimizi bu beladan uzak tutmaya çalışacağız ve uyuşturucu maddelerin günümüzde en yaygın olanı bonzaiye savaş açıyoruz. Son zamanlarda özellikle gençler arasında yaygınlaşmış olan ve hepimizi derin üzüntüye boğan bonzai kullanımı Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamalarına göre 11 yaşın altına düşmüştür. Geçtiğimiz yıllarda 15 yaşındaki gencin sigara içmesi bile çoğu kişi tarafından garipsenirken şimdi 9-10 yaslarındaki çocuklarımızın bu maddeyi kullanmakta olduğunu görmekteyiz. Diğer ülkelerde ilkokuldan başlayan bağımlılık eğitimi bizim ülkemizde maalesef yapılmamaktadır” diye konuştu.
Bonzainin sadece bağımlılık yapmakla kalmadığını, psikolojik bozukluklara da neden olduğunu ifade eden Başkan Demirkol, “Milliyetçi Hareket Parti’liler olarak önemli olan bu konu üzerinde gerekli toplantılar, seminerler, el broşürleri kısacası gençlerimizin ve ailelerinin bu konu üzerine bilinçlenmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu uyuşturucu bağımlılığı sorunu sadece o bağımlı çocuğun ve ailenin sorunu değildir. Bu sorun ülke olarak hepimizin sorunu haline gelmiştir” şeklinde konuştu.