Mhp’den Tepki

Mhp’den Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının maddi imkansızlıklar ve deplasman masraflarının karşılanmadığı gerekçesi ile Süper Lig’den çekilmesine tepki gösterdi.
MHP Antalya İl Başkanı Cemal Gençer yaptığı açıklamada, "Dünya Engelliler Günü olan 3 Aralık tarihinin üzerinden daha bir hafta bile geçmemişken, AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin sudan sebeplerle tüm Antalyalıların gururu olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını Lig’den çekme kararı aldığını hayretle öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Engelliler Günü’nde yapmış olduğu konuşmasında ‘Belediyemiz engelsiz Antalya için her alanda yanınızda olacaktır’ demişti.Türel’in bu söylemiyle, alınan karar tam bir tezat oluşturmaktadır" dedi.
"Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylerin spor yapmaları için ayıracağı bir bütçe yok mu?" diyen Gençer, şunları kaydetti:
"Engellileri sadece 3 Aralık’ta hatırlamakla kalmayalım. Ayrıca bu tür sporların engelli kardeşlerimizin koordinasyonlarının gelişmesinde ve psikodepresif durumlarından kurtulmalarında fayda sağladığını unutmayalım. Büyükşehir Belediyesi ekonomik açıdan çok mu zor durumda? Engelli kardeşlerimizin spor yapması için ayrılacak bütçe Büyükşehir Belediyesi’ni müşkül durumda mı bırakacak?."
MHP Antalya İl Başkanı Cemal Gençer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın 3 sezondur Süper Lig’de başarıyla Antalya’mızı temsil ettiğini belirterek, "Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne külfet olarak görülmesi üzücüdür. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararını kınıyor ve en kısa zamanda bu kardeşlerimizi tekrar salonlarda görmek istiyoruz" dedi.