Minik Ceylin son yolculuğuna uğurlandı

Minik Ceylin son yolculuğuna uğurlandı

İzmir Ödemiş'te kaybolduktan 2 gün sonra evinin karşısındaki apartmanda ölü bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik için İzmir'de tören düzenlendi.

 Ödemiş'te komşunun evinde ölü bulunan 10 yaşındaki Ceylin cinayetinin ardından konuşan dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, torunlarının kendilerine sormadan komşularının evine gitmediğini söyledi. Mustafa Atik, katil zanlısı komşuları Ş.T.'nin, Ceylin'in kaybolduğu sıralarda yanına geldiğini belirterek "Kadın geliyor yanıma, elleri ayakları titriyor, 'Mustafa Amca, Mustafa Amca' diyor. 'Bir ipucu bulursan bana haber et' diyor. 15 sefer çöp atmaya gidiyor. İpucu olup olmadığını soruyor. 'O kişiyi bulursan bana ver, lime lime doğrayacağım. Bunu yapan insan olamaz' dedi. 'Bu kadın olabilir' dediler ama ihtimal vermedik" dedi.

"BENİM ÇOCUĞUM BANA SORMADAN EVE ÇIKMAZ"

Torununun, Ş.T.'nin çocuğuyla oyun oynadığını ancak hiç evlerine gitmediğini anlatan Mustafa Atik, "Bana o kadının yakınından mesaj geldi. 'Kızınız elimizde. Polise gitmeyin, yoksa öldürürüz. Takiptesiniz' yazmış. Ben mesajı emniyetle paylaştım ama paylaştığım iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. Belki ihmalkarlık var. Çocuğumun cenazesi üç gün sonra çıkarıldı. Bunlar organize çalışmışlar. Bir iki kişinin yapacağı iş değil.

Çocuğumun düşüp ölmesi mümkün değil. Ben olsam ambulans çağırırdım, yardım isterdim. Mesajda fidye istedikleri yazmıyordu. Ufak bir mesaj geldi. Belki panikleyip attılar. Bilemiyorum. Keşke 'şu kadar para istiyorum' deseydi. Torun sevgisi başkadır. O benim her şeyimdi. Çok akıllı, zekiydi. Sevilen, atak bir çocuktu. Hep bir adım önde olmak istiyordu. Yine bir adım önde oldu, Türkiye duydu ama böyle olmayacaktı" dedi.

Babaannesi Ülkü Atik de,"Karşı komşum benim çocuğumu takip etmiş. Öldürdüler. Cani kadın. Böyle bir şey olamaz. İdam isterim. Ben anne değilim. Babaanneyim ama anneyim. Herkes buna şahittir. Bu, bu kadının yanına kalmasın. Neden yaptılar bunu? Benim çocuğum ölmeyecekti. Neden öldürdüler. Caniler. İfadesine inanmıyorum. Benim çocuğum bana sormadan eve çıkmaz. Cani kadın, çocuğumu yatırmış, üç gün yemek yemiş yanında. Kahvaltı etmiş. Ceylin oyun oynamaya giderdi ama eve çıkmazdı. Kadın yanıma geldi, bana sarıldı. Çocuğumu yatırmış, benim yanıma geldi sarıldı. Böyle bir şey olabilir mi?" diye gözyaşı döktü.

"CİĞERİMİ KOPARDILAR ALDILAR"

Murat Atik, çocuk istismarcıları için idam isteyerek "Ciğerimi kopardılar aldılar. Daha hayata doymadı. Daha kızıma doyamadım. Kara topraklar mı doyacaktı kızıma. Böylelerini yaşatmasınlar. Çocuklara böyle yapanlara idam getirsinler" dedi.

EVİNE PANKART ASILDI

Bu arada ölen Ceylin Atik'in fotoğrafının bulunduğu afişte, büyükbabasının evine asıldı. Pankart üzerinde ayrıca, 'Senden başka herkesin olduğu, şehirdeyiz. Ceylin unutulmayacaksın' yazısı da bulundu.

Evin önünde cenaze aracından indirilen tabuta dedesi Mustafa Atik'in, Ceylin'e hediye olarak aldığı küçük gelinlik örtüldü. Tabuta, kırmızı çiçekler bırakıldı, helallik alıdı, dua edildi, vatandaşlar gözyaşı döktü. Ceylin'in arkadaşları üzerinde "Ceylin arkadaşların seni unutmayacak" yazılı ikinci bir pankardı evlerinin balkonuna astı.

Ceylin'in hayatını kaybettiği ev de polis incelemesinden sonra savcılık kararıyla mühürlendi.