Minik Düşler Gerçek Oldu

Minik Düşler Gerçek Oldu

Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Minik Düşler Gerçek Oluyor’ projesi öğrencilere umut oldu.
Sosyal Destek Programı kapsamında okul öncesinin yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen proje ile Sincik ilçe merkezinde en büyük mahalleleri olan Onur mahallesi ile Karaman Mahallesindeki 5 ve 6 yaş grubu öğrenciler anaokuluna gitmeye başladılar.
Sincik Anaokulu Müdürü Hasan Alkan ve Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nurcan Parlak, okulun ilk haftalarında ev ev dolaşarak hem proje hakkında velileri bilinçlendirdiler hem de okul öncesine kayıtları alma çalışmalarını yürüttüler. Böylece merkezde okul öncesi öğrenci sayısı hedeflenen seviyelere ulaşması sağlandı. Sincik Anaokulu iki derslikte 40 öğrenci ile 2014-2015 eğitim öğretime başladı.
Öğrencilerin öğlen yemekleri proje kapsamında karşılanmaya başlanmıştır. Yine proje kalemlerinden olan oyuncak alımları ile çocuklar için okul bahçesine tek kuleli oyun parkı kuruldu. Zemin çalışmaları devam eden çocuk parkının yanında çocuklara için oyuncak bebekler, arabalar, eğitici legolar, eğitim halıları, banklar alındı. Güzel bir yuva haline gelen Sincik Anaokuluna okul öncesi öğretmenlerinin yanında yardımcı çalışanlar da eklenerek personel eksikliği giderildi.
Sincik İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik öğretmeni Mahmut Işık haftada bir gün süre ile anaokuluna görevlendirilerek hem öğrencilere hem de velilere eğitimler verilmeye başlandı.
Proje yöneticisi Sincik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Meriç, Sincik ilçesinde ilk anaokulunun 1990-1991 yılında açıldığını belirtti.
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, okul öncesinin yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan projede emeği geçen başta uygulama yeri olan Sincik Anaokulu Müdürü Hasan Alkan’ a okul öğretmenleri ve çalışanlarına desteklerini esirgemeyen Kaymakam Tunahan Efendioğlu’na teşekkürlerini sundu.
Ahmet Aydın, “Avrupa’ da okul öncesinin okullaşma oranının % 80’ inin üzerinde olduğunu, ülkemizde yüzde 30 civarında olması kat etmemiz gereken çok uzun bir yolun olduğunu görmemiz açısından önemlidir. Yaşadığımız yüzyılda hızlı değişen şartlar, teknolojideki hızlı ilerleme, bilgilere ulaşımının çok hızlı ve çeşitli olduğu zamanımızda çocukların okul öncesinde geçirdiği her anın çok önemli olduğunu ifade etti. Oyun ortamları, sosyalleşme ortamı olan ana okullarında çocuklar cep telefonlarından, televizyondan, bilgisayardan uzak kalarak, yine legolarla, yapbozlarla oynayabilmekte, kendi akranlarıyla iletişime geçip, beraber oyun kurabilmeyi, beklemeyi, dinlemeyi, paylaşmayı öğrenebilmektedir. Her çocuğun sosyal ortamda, arkadaş edinmeye ihtiyacı vardır. O yüzden geleceğimizin en büyük yatırımı olan çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe kavuşması amacıyla tüm çocuklarının anaokuluna gitmeleri, yönlendirilmeleri için üzerimize düşen tüm çalışmaları yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.