“MİSAFİR TİYATROLAR PROJESİ”, DAS PAPİER THEATER İLE BAŞLADI

“MİSAFİR TİYATROLAR PROJESİ”, DAS PAPİER THEATER İLE BAŞLADI

Almanya’nın Nürnberg kentinden gelen Das Papier Theater (Kağıt Tiyatrosu), Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) “Misafir Tiyatrolar Projesi” kapsamında Antalyalılarla buluştu.
29- 31 Ocak tarihlerinde Antalya’da konuk edilen Das Papier Theater, Grimm Kardeşler tarafından yazılan Hans im Glück (Şanslı Hans ) adlı masalı sahneledi. Müzik eşliğinde kağıttan yapılmış figürlerin canlandırıldığı oyun, ücretsiz gösterime sunuldu. Johannes Volkman ve David Schuster’in müziklerini yaptıkları ve oyuncu olarak yer aldıkları gösterimde Gizem Kutlu ise tercüman ve oyuncu olarak yer aldı. Beyaz kağıttan oluşan dekorun bulunduğu sahnede müzik eşliğinde ışık ve gölge oyunlarıyla Grimm Kardeşler’in masalı resmedildi.
Oyunun sonunda Johannes Volkman, David Schuster ve Gizem Kutlu, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun konseptini hazırlayan Johannes Volkman, oyunun bitiminde çocukları sahneye davet ederek, kağıt sahnenin arkasında neler olduğunu gösterip bilgi verdi.
Konuk ekibe çiçek ve plaket sunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, kağıt tiyatrosunun farklı tiyatro anlayışlarından birisi olduğuna dikkat çekti. Yolcu, “Her zaman görülmesi mümkün olmayan bir performans izledik. Yalın ve kaliteli bir gösteri. Kendilerini yürekten kutluyor, her zaman misafir etmek istiyoruz” dedi.
Her ay bir yabancı tiyatro ekibini konuk ederek tiyatroseverlere farklı oyun örneklerini sunmayı hedefledikleri belirten ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ise, Das Papier Theater’ın tarzının ender bir örnek olduğuna dikkat çekti. ABT’nin yeni dönemde ilklere imza atmaya devam edeceğini dile getiren Özgür, “Dünyanın farklı coğrafyalarında sahnelenen tiyatro oyunlarının her ayın son haftasında ABT izleyicisi ile buluşması büyük kentlerde bile bulunmayan bir fırsattır” diye konuştu.