Modada Matematiksel Figürler

Modada Matematiksel Figürler

Matematiksel figürler ve teknolojinin getirileri modaya yansıdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunları Neslihan Biri ve Hande Çil, tasarımlarında 3 boyutlu çalışmalara yer verdi.
Tasarımlarında matematikte kullanılan denklemlere yer veren İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunu Neslihan Biri, matematiğin denklemlerden oluştuğunu belirterek, “Matematikte bir denklem olarak parametrikten esinlendim. Parametrik denklemler mimari tasarımlarda da kullanılıyor. Bu dizaynları lazer kesimle 3 boyutlu hale getirdim. Sadece bir elbise tasarımım 500 adet birbirini tamamlayan ve tekrar eden parçadan oluştu. Bu rakam diğer tasarımlarımda daha artıyor” dedi.
İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunu Hande Çil de, tasarımlarında dijital güzelliğe yer verdiğine dikkat çekti. Çil, teknolojiyle fotoğraf düzenleme programlarının geliştiğine değinerek, “Güzellik ideallerinin değişimini yaşıyoruz.Fotoğraf programlarıyla beraber gerçek olmayan bir dünya yaratmak çok kolay oldu. Ben de dijital güzellik ve doğal güzelliğin oluşturduğu zıtlıktan ilham aldım. Dijital ortamın piksellerini ve gerçekliğin saflığını bir araya getirdim. Mat ve yumuşak renkler benim temamın ana karakterlerini oluşturdu. Pürüzsüz yüzeyler dijital ortamdaki kusursuzluklarla örtüşürken, boyut kazandırılmış formlar gerçekliğin izlerini yansıtıyor” diye konuştu.