Modifiye Tutkunlarına Polis Engeli

Modifiye Tutkunlarına Polis Engeli

Bursa’da güzellik ve desibel yarışması için bir araya gelen modifiyeli araç tutkunlarına polis ekipleri izin alınmadığı gerekçesiyle ceza yazdı.
Bursa’nın Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’nde, ’Bursa Tuner’ isimli modifiye ekibi, araçları ile güzellik ve desibel yarışması yapmak için bir araya geldi. Etkinlik için yetkililerden sözlü izin aldıklarını iddia eden grup, organizasyon sırasında alana gelen polis ekipleri ile anlaşmazlık yaşadı. Etkinlik alanına gelen çok sayıda polis ekibi, modifiyecilerin alanı terk etmelerini, aksi taktirde resmi işlem uygulanacağını belirtti.
Polis ekiplerine tepki gösteren sürücüler, suç işlemediklerini ve kimseye rahatsızlık vermeden şehir merkezine uzak bir yerde eğlenip vakit geçirdiklerini söyledi. Polis amirinin ’alanı boşaltın’ çağrısına uymayıp, tepki gösteren sürücülere polis ekipleri ceza yazdı.
Plakalarına ceza uygulanmasıyla birlikte daha da sinirlenen sürücüler ve ekipler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Sürücüler, "Biz burada suç işlemiyoruz, vergimizi veriyoruz. Araçların tamamının tüm belgeleri var. Uyuşturucu içmiyoruz, silah taşımıyoruz. Tek yaptığımız kendi aramızda araçlarımız ile vakit geçirmek. Etkinliği oluştururken yetkililere yazılı izin dilekçesi yazdık. Yetkili kişi bize sözlü olarak herhangi bir sıkıntının olmayacağına söyledi. Ancak buraya gelen polis ekipleri bir çoğumuza ceza yazdı, tatsızlık yaşandı" diye konuştu.
Grup bir süre sonra polis ekiplerinin artmasıyla birlikte alandan ayrıldı.