Moğolistan’dan Selçuklu’ya Kardeş Şehir Geliyor

Moğolistan’dan Selçuklu’ya Kardeş Şehir Geliyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ile Moğolistan’ın Khentii kenti arasında imzalanması planlanan kardeşlik protokolü kapsamında, Khentii kentinden bir heyet Konya’ya geldi.
Selçuklu Belediyesi ile Moğolistan’ın Khentii kenti arasında işbirliğini geliştirmek, belediyeler arasındaki bağı güçlendirmek, karşılıklı deneyim alışverişinde, ortak faaliyetlerde bulunmak, iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve desteklemek üzere dostluk bağlarının ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kardeş şehir protokolü imzalanacak. Kardeş şehir protokolü görüşmeleri için Konya’ya gelen Khentii şehri Omnodelger Kaymakamı Nursed Ulambayar ve Khentii Halk Meclisi Genel Sekreteri Tsogbadrakh Unur başkanlığındaki heyet Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti. Heyeti Selçuklu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuk heyete Konya ve Selçuklu Belediyesi hakkında bilgi verdi. “Türkiye’de yerel yönetimler çok güçlü ve önemli işler yapıyor” diyen Başkan Altay, “ İnşallah gerçekleşen bu ziyaret, hem Türkiye, Moğolistan, hem de karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine vesile olur. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye dış politikada önemli adımlar attı. Konya bu manada önemli sorumluluklar üstlendi. Başbakan olmasıyla birlikte Konya olarak bu konuda daha çok çalışma gayretindeyiz. Yerel yönetimlerde oluşacak bu kardeşlik inşallah ilişkilerin başlamasına vesile olur. Heyetler arası bu ziyaretler, belediye olarak kurumsal yapımızı anlatmaya fırsat olur ve belediyecilik hizmetlerine katkı sağlar. Özellikle karşılıklı her türlü eğitime açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konya ve Selçuklu’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Khentii şehri Omnodelger Kaymakamı Nursed Ulambayar, “Moğolistan’ın Khentii kentinden bir heyetle Selçuklu ve Konya’da incelemelerde bulunmak üzere buradayız. Selçuklu ve Khentii arasındaki kardeşlik ilişkileri zaman içerisinde daha da gelişecek. İnşallah sizlerin belediyecilik deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kardeş şehir görüşmelerinin başlamasına vesile olan Ulanbator Büyükelçisi Murat Karagöz’e de teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.
SELÇUKLU’DA TEKNİK İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Selçuklu Belediyesi hizmet binası ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan heyet, belediye çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Heyete Selçuklu’ yu ve Sille’yi tanıtan slayt sunumu yapıldı. Heyet daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi, Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi, Yenikent Spor Salonu ve tenis kortunda teknik incelemelerde bulundu.