Mudanya'da yeni Marmarabirlik tanıtıldı

Mudanya'da yeni Marmarabirlik tanıtıldı

Mudanya Behçetoğulları Düğün Salonu’nu dolduran binin üzerindeki müstahsilin katıldığı toplantıyı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, muhtarlar, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri de takip etti. Kooperatif Başkanı Ali Yıldız, göreve geldikleri günden bugüne Marmarabirlik’te ve Mudanya Kooperatifi’nde çok şeylerin değiştiğini, yenileneme içersinde bir Mararmarabirlik ortaklarına daha iyi imkânlar sunduğunu, her geçen gün bu yenilikler ortakların refah seviyesini daha da yücelteceğini söyledi. Yıldız, zeytinde yok yılı olmasına rağmen 9 bin 500 ton zeytin alındığını ve kampanya dönemi sona ermeden 44 milyon lira tutan ücretin 26 milyon lirasının ödendiğini ifade etti. Yıldız, Yörükali’ye yapılmakta olan yeni depoların devreye girmesiyle kota meselesinin aşılacağını ifade etti.

“BİBER GAZIYLA KOVALANDIĞIMIZ GÜNLERİ UNUTMADIK”

Yıldız, Marmarabirlik’in 4,5 milyon lira kar ettiğini, ileride müstahsile kar payı dağıtılmaması için hiçbir sebep görmediğini söyledi. söylentilerine inanılmamasını isteyen Yıldız, “Bütün üretici ortaklarımızla Marmarabirlik tesislerine gidip, her ünitesini tek tek geziyoruz. Her gittiğimizde bizlere kapılar ardına kadar açılıyor. Hakkımızda asılız dedikodular üretenler unutmasınlar ki, bir zamanlar ortakların kendi kooperatiflerine giremeyip kapıdan kovulduğu günler oldu. Biber gazlarıyla kovalanıldıkları zamanları unutmadık unutmayacağız” demesi üzerine salonda bulunanlar Yıdız’ı ayakta alkışladı.
Marmarabirlik’i temsil edecek olan Mudanya Kooperatifi’nin delege sayısının 59’dan 69’a yükseldiğini söyleyen Yıldız, “Her konuda kendi ayakları üzerinde duran, şeffaf, adil ve ortaklarıyla birlikte daima varlığını güçlendirerek sürdürecek yeni bir Marmarabirlik var bundan sonra. Sizler kooperatifinize sahip çıktıkça bu kaleyi sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.