Mudanya'ya zeytin depolama tesisi

Mudanya'ya zeytin depolama tesisi
Mudanya 150 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Yörükali Mahallesi’ne 8 milyon 200 bin lira harcamayla zeytin depolama tesisi kurma projesine Marmarabirlik yönetiminden tam destek geldi.

İznik, Gemlik ve Orhangazi’nin ardından Mudanya’ya da depolama tesisi kuruluyor. Tesis aynı zamanda Marmarabirlik’in Mudanya’ya 40 yıl sonra yaptığı ilk büyük yatırım olma özelliğini taşıyor.

Marmarabirlik tarafından Mudanya Kooperatifi için geliştirilen modern depolama tesisi projesi 30 Ekim 2014 tarihinde ihaleye çıkarılarak, 18 Kasım 2014 tarihinde sözleşmesi imzalandı. 12 firmanın katıldığı ihaleyi BURDE İnşaat 8 milyon 200 bin TL bedelle aldı. Yörükali köyüne yapılacak modern zeytin depolama tesisi 7 bin ton kapasiteli olup, 1.5 yılda tamamlanması bekleniyor.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, kendi dönemlerinde kooperatiflerin mevcut yapılarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Asa, ”Mudanya Kooperatifi’nin de modern bir depolama tesisine ihtiyacı vardı. CTP tanklarından oluşan ve tamamen hijyenik şartlarda hizmet verecek olan tesisimizi yapmak 40 yıl aradan sonra bize nasip oldu. Bu tesisle ortaklarımız daha iyi şartlarda mahsulünü değerlendirecek” dedi.