Müezzinoğlu'ndan IŞİD açıklaması

Müezzinoğlu'ndan IŞİD açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de Trakya Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Dönem açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapan Müezzinoğlu, 2014-2015 yılının başarılara ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Tören sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, IŞİD üyelerinin Türkiye’de tedavi edildikleri iddialarına cevap verdi. Bir hastayı tedavi ederken, dinine, diline, ırkına, mezhebine ve işine bakmadıklarını ifade eden Müezzinoğlu, “Bu sorunun muhatabı Sağlık Bakanı olmaz. Sağlık Bakanı bir sağlık kuruluşunun bir insanı tedavi edip etmemesi ile ilgilenir. Biz hiç kimsenin kimliğine, dinine, ırkına, rengine, mezhebine, işine falan bakma noktasında değiliz. Ben daha önce de çok net söyledim. Biz dağda PKK’lı teröristleri 1 saat önce askerimize silah çekmiş teröristi bize yaralı olarak geldiğinde tedavisini yaptık, sonra emniyete ve adliyeye teslim ettik” dedi.

Görevlerinin adli kolluk gücü görmek olmadığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Kimin ne yaptığı değil, bizim hastayı tedavi etmek, yaralıyı tedavi etmek gibi bir görevimiz var. Dolayısıyla bu anlamda bilemezsin ki bu yaralı IŞİD mi? Peki IŞİD diye baktık da çıkmadı, bir Suriyeli vatandaş çıktı. Bunun suçlusunu, vebalini, vicdan hukuku sormayacak mı? Normal hukuk sormayacak mı? Soracak. Bizim görevimiz kimin hangi işi, suçu yaptığı değil, hastayı tedavi edip etmemek. Bizim hekimlerin dünyanın neresinde olursa olsun hekimlik yemini odur. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tedaviyi yapmaktır” ifadelerini kaydetti.