Muhafazakar Parti lideri eşcinsel çıktı

Muhafazakar Parti lideri eşcinsel çıktı

Danimarka Muhafazakar Parti'nin 3,5 yıldır genel başkanlığını yapan Lars Barfoed, geçen hafta partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğu ve gençlerin önünü açmak istediğini belirterek görevi bırakınca yerine Viborg Belediye Başkanlığı'nı yapan 42 yaşındaki Sören Pape Poulsen getirildi.

EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI

Viborg kentinin futbol takımına usulsüz para aktarılması konusunda suçlamalara da maruz kalan Poulsen, genel başkanlığa seçildikten sonra özel hayatıyla ilgili medyanın yoğun soruları üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Kamu yayıncısı DR'ye özel bir röportaj veren Poulsen, "bilgi sahibi her insan cinsel durumunu kendisinin seçmediğini bilir" dedikten sonra eşcinsel olduğunu kabul etti.

"BENİM HOMOSEKSÜEL OLDUĞUM BİR SIR DEĞİL"

Poulsen, yaptığı açıklamasında "Basın ofisimizi arayan bazı gazeteciler, özel yaşantım hakkında bazı şeyleri bildiklerini söyleyerek röportaj istiyorlar ancak ben bu konuda röportaj yapmak istemesem de durumum bir şekilde ortaya çıkacak. Benim homoseksüel olduğum bir sır değil ancak bu konunun günümüzde Danimarka'da bile bu kadar ilgi çekmesi ve insanların bunu bilmenin hakları olduğuna inanması beni şaşırtıyor. Cinselliğin neden bu kadar büyük mesele olduğunu anlamıyorum" ifadelerini kullandı. .