Muhalif lidere hapis cezası

Muhalif lidere hapis cezası
Bahreyn'de, anamuhalefet hareketi Milli İslami Uzlaşı Cemiyeti (El-Vifak) yöneticilerinden Cemil Kazım'ın 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, 1. Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı bazı açıklamaları nedeniyle yargılanan Kazım'a 6 ay hapis ve 500 dinar para cezası verdi.

Haberde, Kazım'ın daha önce bazı medya organlarında, kasım ayında yapılan ve muhalefetin boykot ettiği genel seçim sürecini baltalayacak şekilde açıklamalarının yayımlandığı ve bazı adaylar hakkında asılsız iddialarda bulunduğu öne sürüldü.

Kazım ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, bu iddiaların "maddi ve manevi delili olmayan siyasi bir aldatmaca" olduğunu savundu.

Vifak Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu 5 hareketten yapılan ortak açıklamada ise Kazım ile tam dayanışma içinde olunduğu kaydedilerek, söz konusu karar eleştirildi.

Açıklamada ayrıca, ülkede görüşlerini beyan etmeleri sebebiyle muhalif aktivistlerin hedef alınmamaları gerektiği ifade edildi.