Mülteci kampında açlık grevi

Mülteci kampında açlık grevi
Avustralya'nın Papua Yeni Gine'deki mülteci kampının sakinleri açlık grevi ve protesto başlattı. Bazı mülteciler ağızlarını diktiler

Avustralya'ya ait bir mülteci kampında bulunan yüzlerce mülteci açlık grevi ve protesto başlattı. Papua Yeni Gine'nin Manus Adası'nda bulunan ancak Avustralya'nın kontrolünde olan mülteci kapmındaki kişiler, güvenlik endişelerinin olduğunu belirterek açlık grevi başlattı. Bazı mülteciler ise ağızlarını dikerek eyleme katıldı.

Avustralya'nın kontrolündeki mülteci kampında başlayan eylem birçok insan hakkı savunucusu tarafından endişe verici olarak değerlendirildi. Avustralya, kendisinden iltica talep eden kişileri kendi topraklarında tutmuyor, talebi kabul edene kadar denizaşırı bölgede bulunan Papua Yeni Gine'ye ait bir adada tutuyor.

Adada tutulan mülteciler saldırıya açık konumda olduklarını ve güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu belirtiyor. Manus Adası'ndaki bu mülteci tutuklama bölgesi, geçtiğimiz yılın Şubat ayında ciddi çatışmalara sahne olmuştu. Adada meydana gelen çatışma ve protestolarda bir mülteci hayatını kaybederken 70 mülteci de yaralanmıştı.

Mültecilerin açlık grevi ve protestoya, kendilerine başka bir bölgeye nakledileceklerinin söylenmesinin ardından başladıkları bildirildi. Mülteciler, yeni bölgede saldırılara karşı korunmasız kalacaklarından endişe ettiklerini belirtiyor.

Reuters'a konuşan Mülteci Hareketi Koalisyonu Direktörü İan Rintoul, "Bu insanların güvenliği için ve hayatları için sahip olduğu gerçek korkularını abartmıyoruz. Bu yaşananlar sadece başlarına gelenlerin görünen kısmı" ifadelerini kullandı.

Bazı mülteciler, yeni uygulamaya tepki göstermek için açlık grevi başlattıklarını duyururken bazıları ise kendi dudaklarını dikerek tepkilerini gösterdi. Bölgedeki durumun endişe verici olduğu belirtiliyor.