Muslera'dan sonra "kaleye İtalyan geçecek" iddiası

Muslera'dan sonra "kaleye İtalyan geçecek" iddiası

Galatasaray'da sezona iyi bir başlangıç yapan Fernando Muslera ile 16 Mart 2021'de yeni sözleşme imzalanmıştı. Uruguaylı oyuncu ile 2023-24 sezonunun sonuna kadar geçerli bir anlaşmaya imza atılmıştı.

Calciomercato'nun haberine göre, yeniden inşa sürecinde olan Galatasaray'da Fernando Muslera'nın sözleşmesinin bitimine 1 sene kala sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimali bulunuyor.

MLS'e gidebilir

36 yaşındaki tecrübeli kalecinin sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılması durumunda kariyerinin son bölümünü MLS'te geçirebileceği belirtiliyor.

Birçok Güney Amerikalı oyuncu için Avrupa sonrası durak olan ABD'de Muslera'nın da kariyerine devam edebileceği aktarılmakta.

Vicario hamlesi

Calciomercato'nun haberine göre Fernando Muslera sonrası dönem için çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Empoli kalecisi Guglielmo Vicario ile ilgileniyor.

Sarı-kırmızılılar, 26 yaşındaki kaleciyi kadrosuna katarak Muslera sonrası dönemde uzun yıllar sıkıntı yaşamamayı hedefliyor.

Empoli'yi ligde tuttu

Vicario, geçtiğimiz sezon Cagliari'den kiralık olarak Empoli forması giymişti. İtalyan file bekçisinin sergilediği perforamns, Empoli'nin Serie A'da kalmasına büyük katkı sağlamıştı.

Empoli'deki kiralık döneminde sergilediği başarılı performans sonrası yaz aylarında Vicario için ciddi bir transfer yarışı yaşandı. Napoli ve Lazio ile ismi anılan İtalyan kaleci için özellikle Fiorentina ve Empoli arasında bir yarış yaşanmıştı.

Empoli tarihinin en pahalı ikinci transferi

Empoli, girilen transfer yarışını kazanmak adına maddi anlamda yapılarına göre büyük bir çaba gösterdi. Vicario'yu kadrosuna katan Empoli, bu transfer için 8.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.


Bu bonservis bedeli, kulüp tarihinde bir oyuncu için ödenen en yüksek ikinci bedel oldu. İlk sırada 9 mliyon Euro ile 2018-19 sezonunda Palermo'dan transfer edilen Antonino La Gumina yer alıyor.

Galatasaray, Vicario için devreye girerken bu transfer için elini çabuk tutması gerekiyor. 26 yaşındaki kalecinin bu ilgiye nasıl yaklaşacağı merak ediliyor. Çünkü kendisinin İtalyan devlerinden gelecek olası bir teklifi de bekleyebileceği aktarılmakta. Nitekim kendisiyle önemli takımların ilgilendiği ifade ediliyor.