"Müslümanlara psikolojik harp uygulanıyor"

"Müslümanlara psikolojik harp uygulanıyor"
İranlı komutan Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, Paris'teki dergiye yapılan saldırıyla Müslümanlara psikolojik harp yürütülmek istendiğini söyledi

İran Gönüllü Güvenlik Güçleri (Besic) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyla İslam dünyasına karşı psikolojik harp yürütülmek istendiğini savundu.

Tahran'da düzenlenen "Medya ve Besic" konulu konferans öncesi gazetecilerin sorularına cevap veren Nakdi, "Batı'da İslam ve Müslümanlara karşı savaş taktik değiştirdi. Yeni taktikleri psikolojik harp yöntemidir" dedi.

Batı'nın psikolojik savaş alanının stüdyolar, televizyonlar ve sosyal medya olduğunu belirten Nakdi, Paris'teki saldırının, Avrupa halklarının İslam'a artan ilgisinin önünü kesmek için gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Rıza Nakdi, "Müslümanların Batı medyasının zorbacılığına karşı dik durması gerektiğini" dile getirerek, "Bu alanda Batı, elindeki imkanlar yönünden çok güçlü. Onların karşısında imkanlarımız ve elimizdeki teçhizat sınırlı. Bu adaletsiz savaşta ancak İslam dünyasındaki medyanın birlikte hareket etmesiyle başarıya ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.