Muş’ta Eğitim Öğretim Başladı

Muş’ta Eğitim Öğretim Başladı

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyünde okul yönetimi ve öğretmenleri, aldıkları karar doğrultusunda eğitim-öğretime bir hafta erken başladı.
Öğrencilerin okula geç başlaması nedeniyle kasım ayında yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında öğrencilerin başarısız olabileceğini düşünen Karakütük İlköğretim Okul yönetimi ve öğretmenleri, sekizinci sınıflar için eğitim-öğretimi 1 Eylül 2014 tarihi itibarıyla başlattı.
Sekizinci sınıfları TEOG’a hazırlayan öğretmenler, ayrıca okuldaki onarım çalışmalarını da yapmayı ihmal etmedi. Muş Köyleri Geliştirme Derneği (Köy-Gel-Der) tarafından okula verilen boya malzemeleriyle derslikleri boyayan öğretmenler, okul bahçesi ve öğrencilerin oyun alanlarında da çalışma başlattı.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Karakütük İlköğretim Okulu Müdürü Cahit Gürkan, geçen yıl kasım ayında düzenlenen TEOG sınavında öğrencilerin istenilen düzeyde puan alamadığını belirterek, bu nedenle böyle bir uygulamaya geçildiğini söyledi. Kasım ayında yapılacak olan TEOG sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için eğitime erken başladıklarını vurgulayan Gürkan, "Köydeki ekonomik, sosyal ve kültürel durumdan dolayı öğrenciler okula erken gelemiyor. Bazı öğrenciler 2 hafta geç geliyor. Biz ikinci dönemde her ne kadar bunu telafi etmeye çalıştıysak bile öğrencileri güzel okullara gönderme şansını yakalayamadık çünkü kasım ayındaki TEOG sınavına öğrencilerimizi yetiştiremedik. Bu yıl da bunun önüne geçebilmek ve öğrencilerimizin mağdur olmamasını sağlamak için 1 Eylül’den itibaren sekizinci sınıflara yönelik erken eğitim kararı aldık. Bu, tamamen öğretmenlerimizin kararıdır" şeklinde konuştu.