Mutlu Kaya'ya saldırıda 1 kişiye gözaltı

Mutlu Kaya'ya saldırıda 1 kişiye gözaltı

Diyarbakır Ergani'de yaşayan ve ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu'ya yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, saldırı olayıyla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli, ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TEDAVİ SÜRÜYOR, BABA KONUŞTU

Bu arada, başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor. Baba Mehmet Kaya, hastane önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın dün gece 03.30 sıralarında gerçekleştiğini anlattı. Kendisinin olay esnasında evde olmadığını ifade eden baba Kaya, şunları söyledi: "Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4 kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor. Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar."

SİBEL CAN'DAN YARDIM İSTEDİ

"Ben çocuğumu kolay kolay bu seviyeye getirmedim. Devletten olsun, milletten olsun yardım bekliyorum" diyen baba Kaya, şöyle konuştu:



"Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum. Özellikle Sibel Can'dan yardım bekliyorum. Sibel, Mutlu'nun annesi gibidir. Olayı gerçekleştirenleri tanımıyoruz, bilmiyoruz. Şüphelendiğimiz kimse yok. Kim ise Allah belasını versin. Devlet onu yakalar, hapse atar cezasını çeker. Önemli olan Mutlu'nun sağlığına kavuşması. Kızımın sağlığı benim için bütün dünya malına bedel."

ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip kurulmuştu. Saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu.


'Hayatım artık düzelsin istiyorum'

Her yerde aranan saldırganın Kaya’nın eski arkadaşlarından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bazı şüphelilerin kimliğini belirledi.

TEHDİT Mİ? ESKİ SEVGİLİ Mİ?

Genç kızla ilgili geçtiğimiz haftalarda aile yakınları tarafından tehdit edildiği iddiası da ortaya atılmıştı. Bir diğer iddia ise saldırının arkasında eski sevgilinin olduğu yönünde.