Müzikle Engelleri Aşıyorum Projesi

Müzikle Engelleri Aşıyorum Projesi

Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen ’Müzikle Engeli Aşıyorum’ ve ’Müzikle Gelişiyorum Değişiyorum’ projelerinin kapanış etkinliğinde, katılımcılar konser verdi.
Etkinlikte konuşan Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, devletin en önemli görevlerinin başında eğitim, sağlık, güvenlik ve alt yapı gibi hizmetlerin geldiğini belirterek, "Bu hizmetler arasında eğitim hizmeti var ki, bu hizmeti veremediğimiz zaman vatandaşımızı arzu ettiğimiz modern, çağdaş bir devlet vatandaşı yaptığımızı söyleyemeyiz. Türkiye’de nüfusumuzun 8 milyonu engelli konumundadır. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesi, onurlu bireyler olarak toplumuzda hak ettikleri yeri alması, kimseye yük olma değil ama tam tersine toplumun ve diğer bireylerin yükünü beraberce ortaklaşa sırtlama gibi onurlu bir görevi daima beklediklerini düşünürsek, bu vatandaşlarımızı da eğitmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. Mezitli Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın finansmanını yaptığı, hazırladığı, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla ortaya konulan iki projemizin kapanış töreninde beraberiz. Ne mutlu ki, devlet olarak bu vatandaşlarımıza ’Müzikle Engeli Aşıyorum ve Müzikle Gelişiyorum Değişiyorum’ projeleri sayesinde bir şeyler öğretebilmişiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kamuran Zengin ise, "Bu projeler ile engelli bireylerin müzik sayesinde eğlenirken öğrenmelerini ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanmasını, bir yandan koro etkinliği ile bir araya geldiği ve bağlama kursu ile bir müzik aleti çalabilen, nota okuyabilen ve aletleri akort eden bireyleri yetişmesi sağlanarak kadının daha özgüvenli, daha aktif ve daha sosyal bir rol üstlenmeleri sağlanmıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Müzikler Engelimi Aşıyorum Proje Korosu ile Müzikle Gelişiyorum Değişiyorum Kadınlar Korusu’ konser verdi. Etkinlik, belge töreni ile son buldu.