Namlular Suriye'yi gösteriyor

Namlular Suriye'yi gösteriyor

IŞİD saldırıları nedeniyle Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan ve Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısındaki Kobani kentinden Türkiye'ye kaçış sürerken, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki hakim tepelere uzun menzilli obüsler yerleştirildi.

Topların namlusu Suriye tarafına çevrilirken, Kobani'den Türkiye'ye geçişlerin sürdüğü Yumurtalık Köyü yakınlarında sabah saatlerinde mayın patlaması sonucu 1 çocuk yaralandı. Sınırın Suriye tarafında sığınmacıların bekleyen binlerce hayvanı için Türkiye tarafından bugün yem getirtilerek kepçelerle tel örgülerin diğer tarafına atıldı. Bölgedeki kum fırtınası Suriye'den kaçanları hem de görevlileri olumsuz etkiledi.

SINIR HATTINA OBÜSLER YERLEŞTİRİLDİ

IŞİD saldırılarını Türkiye sınır hattına çok yaklaştırması ve 3 taraftan kuşatmaya aldığı Kobani'de çatışmaların sürmesi üzerine Türkiye, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki hakim bir tepeye uzun menzilli top atışları yapan, namluları Suriye'ye çevrili obüsler yerleştirdi. Yol kenarına kazılan mevzilere yerleştirilen ve önlerinde kum yığılan obüsler atışa hazır beklemeye başladı.

Sınır hattında güvenlik önlemlerini artıran Türkiye'nin sınır hattı boyunca zırhlı tank ve hafif araçlarla devriye sayısını da artırdığı görüldü.

GEÇİŞLER SÜRÜYOR, MAYIN PATLADI 1 ÇOCUK YARALANDI

Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yoğun olduğu 'Rojava bölgesindeki' Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani'den Türkiye tarafına geçişler Yumurtalık Köyü'nden bugün de devam etti.

Geçişler, önceki günlere oranla azalırken, sabah saatlerinde sınır hattında bir mayın patladı. Patlama sonucu yaralanan 1 çocuk Suruç'taki Yumurtalık bölgesinde bulunan sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Suruç Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda sabah saatlerinde daha önce Kobani'den göç eden bazı ailelerin dönmek için bekledikleri görüldü. Sınır kapısına yakın bir bölgede bulunan Süleyman Şah Parkı'nda ise Suriye'den gelenlerin yerleştiği çadırların yanı sıra yanındaki boş alanda da çok sayıda çadır kuruldu.

SINIRDAKİ HAYVANLARA YEM VE SU VERİLDİ

IŞİD saldırıları nedeniyle sığınmacı sahipleri tarafından Türkiye- Suriye sınır hattına getirilen ve Türkiye'ye geçişlerine izin verilmediği için günlerce orada bekletilen büyük ve küçük baş hayvanlara Türkiye tarafından su ve yem verilmeye başlandı.

Türkiye tarafından AFAD'ın önerdiği fiyatı az buldukları için hayvanlarını satmak istemeyen Suriyelilere bugün kamyon ile getirilen yemler kepçelerle sınırın diğer tarafına bırakıldı.

TOZ FIRTINASI HEM SIĞINMACILARI, HEM ÇALIŞANLARI VURDU

Suriye'den Türkiye'ye geçişlerin yapıldığı tek nokta olan Yumurtalık bölgesinde sürekli çıkan toz fırtınası Suriye'den gelen sığınmacıları hem de sınır hattında çalışanları olumsuz etkiliyor. Bugün öğle saatlerinde çıkan ve yarım saat süren toz fırtınası nedeniyle korunacak yer bulamayan kadın ve çocuklar zor durumda kaldı.

Kadınların kucaklarındaki bebekleri toz fırtınasından korumak için başlarını kapattıkları ve çocukları için kendilerini siper ettikleri görüldü. Toz fırtınası sınır bölgesinde çalışan güvenlik güçleri, AFAD görevlileri ve basın mensuplarının da çalışma şartlarını zorlaştırdı.