Narkotim Projesi Göreve Başlama Töreni

Narkotim Projesi Göreve Başlama Töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Toplumsal duyarlılık anlamında tüm sanatçılarımıza, siyasilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hep beraber Narkotimlerimize destek olalım, gelecek nesilleri korumak için seferber olalım. Bize uzak görünen o tehlike bir gün ailemize gelebilir” dedi.
Başbakan Davutoğlu, Polis Akademisi’nde gerçekleştirilen Narkotim Projesi göreve başlama töreninde yaptığı konuşmada, "Temel konulardan biri de uyuşturucu ile mücadele oldu. Bu konuda atılabilecek adımları gözden geçirdik. 8 bakanlığımızın koordinasyonunda eylem planı çıkardık. Üç aşamalı önleyici aşama. Birinci aşama koruyucu aşama, toplumsal duyarlılığının artırılması, ikinci önleyici aşama uyuşturucu tacirlerinin, ki bunun mağduru olan öğrencilerimize engelleyici tedbirlerin oluşturulması, üçüncü de rehabilitasyon. Bu meselenin yaygınlaşmadan önünü almaktır. Bu sebeple organizasyonel yapıya da gittik. Geçtiğimiz günlerde topladığımız Uyuşturucu Mücadele Şurası’yla konuyla ilgili bilim adamlarımızı, sanatkarlarımızı biraraya getirdik. 3 yılda bunu tekrar edeceğiz inşallah. Uyuşturucu ile Mücadelede İzleme Komitesi kurulacak. Teknik düzeyde yürütülecek koordinasyon, 81 ilde il koordinasyon merkezleri kurulacak. Narkotimler kurulması kararı alınmıştı, 11 ilimizde narkotimlerimiz vazifelerine bugün başlayacaklar. İçişleri Bakanımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze, katkıda bulunanlara teşekkürü borç biliyorum. Burada Narkotimlere hitaben üç hususu vurgulamak isterim. Sizler sadece bir asayiş görevi değil aynı zamanda son derece ulvi ve ahlaki görevi yürütmek için alana çıkıyorsunuz. Bir, devletin en önemli meselesi gelecek nesillerin akıl ve beden sağlığını koruyacak tedbirler almaktır. Yürüteceğiniz görevde mahallere, sokaklara, okul çevrelerine alanda mutlak şekilde yürüteceğiniz görev ulvi ve ahlaki bir görevdir" dedi.
"HEP BİRLİKTE NARKOTİMLERİMİZE DESTEK OLALIM"
Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İkinci husus, gençlerimiz size emanettir. Gençlerimize yaklaşırken, mağdur olması muhtemel gençlerimizle sadece muhabbet ilişkisi kurun, onlara kendi evlatlarınız olarak bakın. Onların korunması için alandasınız. Hedef, bu zalimlerin, bu çetelerin hedef edindiği gençler için sizler kuşatıcı bir merhametin kaynağı olmalısınız. Sizler de gençlerinizi korunması gereken kardeşler olarak göreceksiniz. Bu anlamda gençlere göstereceğiniz tebessüm, onlara göstereceğiniz muhabbet, onların daha zor şartlarda bir suç kaynağı olarak karşınıza çıkmasını önleyecek yegane tedbirdir. Üçüncüsü de uyuşturucu tacirlerine aynı ölçüde kararlılıkla, güçlü mücadele iradesiyle yaklaşacaksınız. Her bir uyuşturucu çetesi bizim için terör suçuyla eşdeğer cürüm işlemektedir. Sizlere güvenimiz sonsuzdur. Narkotimlerimiz içinde psikologlarımız olacak. Gençlerimizi koruma altına alacağız. Buradan toplumsal duyarlılık anlamında tüm sanatçılarımıza, siyasilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hep beraber Narkotimlerimize destek olalım, gelecek nesilleri korumak için seferber olalım. Bize uzak görünen o tehlike bir gün ailemize gelebilir. Narkotimlerimize bu ulvi görevde başarılar diliyorum."