Narkotim’den İlk Operasyon: 15 Gözaltı

Narkotim’den İlk Operasyon: 15 Gözaltı

Konya’da, Narkotim adıyla kurulan özel ekip uyuşturucu tacirlerine ilk operasyonu yaptı. Operasyonda, 10’u kent merkezinde 15 kişi gözaltına alındı.
Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro bünyesinde kurulan ‘Narkotim’ ekibi, 4 aylık teknik ve takibin sonunda sabaha karşı kent merkezinde çeşitli adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda kent merkezinde 10, Ilgın ilçesinde 3, Gaziantep’te 2 kişi olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. Dört aylık çalışma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 1,5 kilo eroin, 42,200 gram esrar, 1 av tüfeği ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Esrarın bir miktarının şüphelilerin saklandıkları evde bir bebek kundağında bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan şüpheliler hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun himayesinde 28-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Uyuşturucuyla Mücadele Şurası’nda görüşülen ve Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planının önde gelen projelerinden biri olan Narkotim, dün Ankara Polis Akademisi’nde düzenlenen törenle hayata geçti. Konya’da da 12 araçla 60 personel sokaklarda göreve başladı. İlk etapta belirlenen 11 pilot ilde göreve başlayan Narkotim’e, psikolog ve sosyologlar destek verecek. Narkotim’le, okul ve gençlerin sosyal yaşam alanlarının çevresi ile riskli bölge, mahalle ve sokaklarda uyuşturucu maddelerinin satışının engellenmesi ile uyuşturucu kullanan gençlere psikolojik ve sosyal destek sağlanarak soruna etkin ve kalıcı çözüm bulunması hedefleniyor.