Neşet Ertaş kimdir /Senfonik Neşet Ertaş türküleri TRT müzik

Neşet Ertaş kimdir /Senfonik Neşet Ertaş türküleri TRT müzik
Aramızdan ayrılalı 2 yıl olan Neşet Ertaş'ı TRT unutmadı. Kırşehirli ünlü ozan Neşet Ertaş için düzenlenecek gecede Mersin Devlet Operası sevilen türkilerini farklı bir tarzla seslendirecek. Anma gecesi TRT tarafından canlı yayınlanacak.

Yaşamı ve sanat hayatı ile ilgili bilgilerin verildiği anma programında usta ozan türküleriyle hatırlandı.Türk Halk Müziği’ne “Bozkırın Tezenesi” olarak adını altın harflerle yazdıran ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 2’nci yılında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında Araştırmacı-Yazar Ahmet Özdemir ozan hakkında bilgiler verdi.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Tatlıtürk te Neşet Ertaş’ın seslendirdiği “Veda”, “Yalan Dünya”, “Gariban Dünyada Yüzü Gülmez” gibi unutulmayan türküleri sazıyla tekrar hatırlattı. Vatandaşların da hep bir ağızdan eşlik ettiği anma programı çeşitli etkinliklerle son buldu.




Neşet Ertaş TRT'de anılacak!

Büyük usta Neşet Ertaş'ın anısına “Senfonik Neşet Ertaş Türküleri” adlı özel bir program hazırlandı.
Sanatçının hayatına ve seslendirdiği eserlere yer verecek programda, Bozkırın Tezenesi, büyük usta Neşet Ertaş'ın unutulmaz türküleri, Şef Serdar Yalçın yönetimindeki “Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası” tarafından yorumlanacak. Program Kırşehir Cacabey Meydanı'ndan canlı yayınla ekranlara geliyor. TRT MÜZİK 20.00 

Neşet Ertaş'ın hayatı

Babası saz ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. Annesinin ölümünden sonra babası ve kardeşleriyle birlikte köye yerleşmişlerdir ve çocukluğu bu köyde geçmiştir.

Ertaş, ilkokula gittiği yıllarda önce keman, sonra da bağlama çalmayı öğrendi. Babası Muharrem Ertaş ile birlikte yörenin düğünlerinde sazı ile çalıp sesi ile türküler söylemeye başladı. Ertaş, etkilendiği tek kişinin babası Muharrem Ertaş olduğunu söyler. Kendi ifadesi ile bunu şu şekilde ifade eder; "Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız.