Nevşehir Belediye Başkanı Ünver :

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver :

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 30 Ağustos 1922’de büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tek bir yürek olduğu büyük Türk Milleti ile birlikte kazandığı eşsiz zaferle tüm dünyaya özgürlük ve bağımsızlık dersi verdiğini belirtti.
Ünver, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ünver mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 26 Ağustos 1922’ da başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sona erdirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milletinin esaret zincirini parçalayıp bağımsızlığına ne denli düşkün bir millet olduğunu tüm dünya devletlerine bir kez daha ispat ettiğini ifade etti.
Büyük Türk Milletinin her türlü imkansızlıklara karşın savaş meydanlarında yüreğinde yaşattığı iman ve vatan sevgisi ile özgürlüğü bayraklaştırdığını kaydeden Ünver daha sonra şunları kaydetti;
“Tarih sahnesine ismini altın harflerle yazdıran Türk Milleti’nin Ağustos ayı gerçek anlamda zaferlerle dolu bir aydır. 1071’de Alparslan’ın komutasında kazanılan Malazgirt Savaşı ile Anadolu’ya giren Türk Milleti, yine bir Ağustos ayında kendisine emperyalist güçler tarafından giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini tüm haşmetiyle yırtıp, tüm dünyaya bağımsızlık dersi vermiştir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk etrafında tek bir ses ve tek bir yürek olmayı başaran aziz Türk Milletinin elde ettiği 30 Ağustos Zaferi, bu asil milletin bağımsızlık yolunda destanlaştırdığı en büyük zaferdir. Bu zafer ile Türk Milleti bağımsızlığını tüm dünyaya yeniden ilan etmiş ve bu zafer dünyada bağımsızlık mücadelesi veren birçok millete güç vermiştir. Bu vesile ile, tarihimizi zaferlerle süsleyen şehitlerimize Cenab-ı Allah’dan rahmet diliyor, bizlere bu vatan toprağını yurt yapmak için mücadele eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,bu vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı bölücü ve yıkıcı bölücü terör örgütlerine karşı yapılan mücadelede şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor ve onların manevi ruhları önünde saygı ile eğilmeyi bir borç biliyorum.”