Nicole Kidman'a Çanakkale'den davet

Nicole Kidman'a Çanakkale'den davet

Hollywood sinemasının Oscar ödüllü ünlü  oyuncusu Nicole Kidman'ın, Türk turizminin tanıtımı amacıyla yaptığı  açıklamalarda ön plana çıkardığı Gelibolu vurgusu, Çanakkale'de ve tarihi  yarımadada karşılık buldu. 

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerden, "Türkiye'de  nerede tatil yapmak istersiniz?" sorusuna Kidman'ın, "Ortak bir tarihi  paylaşıyoruz, o yüzden ben en çok Gelibolu'yu görmek istiyorum" yanıtını  verdiğini öğrendiklerini söyledi.

Gelibolu'nun değerinin gün geçtikçe arttığını ifade eden Özacar, şöyle  konuştu:

"Tarihteki ağırlığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Kidman'ın ortak tarih  vurgusu önemli. Bu çok güzel gurur verici bir değerlendirme. Bizler o bölgede  yaşanan acıları ama daha sonrasında oluşan dostlukları asla unutmuyoruz.  Diliyoruz ki orada gelişen dostluk anlayışı tüm dünyaya yayılsın. Bu konuda kim  biraz elini uzatırsa biz bunu bir gurur vesilesi olarak görürüz. Nicole Kidman'ı  Gelibolu'da görmekten çok büyük mutluluk duyarız. İnşallah en kısa sürede resmi  davet mektubu göndereceğiz."

 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel  Yürütme Kurulu (BYK) Genel Sekreteri ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)  Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise ünlü oyuncu Kidman'ın açıklamalarının Türk  turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

Bu haberleri gördüklerinde gerek kent, gerekse ülke turizmi adına  mutluluk duyduklarını dile getiren Çelik, Kidman'ın Avustralyalı olduğunu ve bu  ülke ile 102 yıl öncesine dayanan ilişkilerin bulunduğunu hatırlattı.

BİR HAYKIRIŞTIR!  
Kidman'ın "Gelibolu'yu görmek istiyorum" açıklamasının önemli olduğuna  işaret eden Çelik, şöyle devam etti:

"Çanakkale'nin kıymetini, geçmişini, tarihini yurt dışında yaşayanlar,  Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar, İngilizler ve Avrupalı vatandaşlar en az  bizim kadar biliyorlar. Nicole Kidman'ın böyle bir açıklamada bulunması bizi  böyle bir dönemde inanılmaz mutlu etti. Türkiye aleyhinde istenildiği kadar yurt  dışında kara propagandalar yapılsın, bu açıklama aslında bunlara bir haykırıştır,  bir sestir. Kidman, aslen Avustralyalı. Bizlerin Avustralya halkıyla 1915'ten  kalma ortak bir tarihimiz var. Avustralya halkıyla böyle bir geçmişe sahibiz.  İstanbul yerine Çanakkale'ye Gelibolu'ya gitmek isterim diye ifade etmiş.  Kendilerini biz de Çanakkaleliler olarak, Çanakkaleli turizmciler olarak  Çanakkale'ye davet ediyoruz."

BO DEREK GELMİŞTİ 
Nicole Kidman'ı en kısa sürede Çanakkale'de görmek istediklerini  belirten Çelik, "İsterse Truva Antik Kenti'nden Gelibolu Yarımadası'na kadar  pedal çevirebilir, bisiklete binebilir. İsterse Gelibolu Yarımadası'ndaki  Gelibolu Maratonu'na katılıp koşabilir. İsterse Assos ve Truva antik kentlerimizi  ziyaret edebilir. Dolayısıyla bizim burada o kadar çok büyük bir zenginliğimiz  var ki saymakla bitiremeyiz." dedi.

Çelik, Nicole Kidman gibi bir ismin Çanakkale'ye gelmesinin, kentin  tanıtımına büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak, "Geçmişte Bo Derek,  Çanakkale'yi ziyaret etmişti ve Çanakkale Boğazı'nda yüzmüştü. Bu ziyaret  Çanakkale'nin tanınırlığını artırmıştı. Kidman da bu güzel tarihi şehri mutlaka  gelip görmeli." diye konuştu.

Çelik, ÇTSO'da konuyu gündeme getireceklerini, Valilik ve Belediye ile  konuyu görüşüp Kidman'ı resmi olarak Çanakkale'ye davet edeceklerini sözlerine  ekledi.