Nilüfer Belediyesi inceleme altında!

Nilüfer Belediyesi inceleme altında!

Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirerek EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında ödül kazanan ilk yerel yönetim olma başarısını gösteren Nilüfer Belediyesi, çeşitli kurum ve kuruluşlarla deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. Uygulamakta olan çalışmaları yerinde incelemek ve deneyimlerini paylaşmak için Bursa’ya gelen Sakarya Üniversitesi yetkilileri, Nilüfer Belediyesi’ni mercek altına aldı. Heyet, Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarını inceledi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner, Nilüfer Belediyesi’nin EFQM sürecinde uygulanan insan odaklı projeleri anlattı.

Soner, Nilüferliler ile iletişim noktaları aracılığıyla temas sağladıklarını belirterek yerinden yönetimi bir adım daha ileriye taşıdıklarını kaydetti. Yurttaşların belediye ile ilgili istek, talep ve önerilerini rahatlıkla sağlayabilmesi için iletişim merkezlerinin yanı sıra sosyal medyadan da faydalandıklarını söyleyen Soner, vatandaşlara anlık yanıt verildiğinin altını çizdi. Soner, sosyal medya ve iletişim merkezleri tarafından vatandaşlardan gelen taleplere Nilüfer Belediyesi tarafından 48 saat içerisinde yanıt verildiğini vurgulayarak, "Gelen talepler bir sistem üzerinde toplanarak ilgili müdürlüklere kayıt açılıyor. İlgili müdürlük gelen talebe 48 saat içerisinde yanıt vermesi gerekiyor. Talep sisteme alındığı anda kayıt numarası veriliyor ve vatandaş da bu süreci takip edebiliyor. Eğer talep ilgili müdürlük tarafından anında çözülemiyorsa temrin veriliyor ve bir tarih verildikten sonra işin takibi yapılarak denetleniyor ve yerinde tespit ediliyor ve raporlama işlemi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök’ün liderlik sürecini anlattığı toplantıda Şehir Plancısı Aslıhan Çöpoğlu da Nilüfer Belediyesi’nin stratejik plan çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Nurşen Yakın da çalışanların performans değerlendir süreçlerini aktardı.
Sakarya Üniversitesi Stratejik Planlama ve EFQM Şube Müdürü Alev Sevinçli, Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, Yrd. Doç. Dr. Özer Uygun ve Araştırma Görevlisi Dr. Alper Kiraz’ın katıldığı toplantıda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da karşılıklı ziyaretlerin devam etmesi gerektiğini belirterek deneyim paylaşımının önemine dikkat çekti