Noel'de maçlara ara verilirken, bayramda neden verilmiyor?

Noel'de maçlara ara verilirken, bayramda neden verilmiyor?

Türkiye Kurban Bayramını kutlamaya hazırlanırken, Spor Toto Süper Lig yine ara vermeksizin oynanmaya devam ediyor. Arife günü Mersin İdmanyurdu-Bursaspor maçıyla başlayacak olan 5. Haftada, bayramın birinci günü olan cumartesi günü Kasımpaşa-Gaziantepspor, Sivasspor-Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor-Galatasaray ve Fenerbahçe-Torku Konyaspor maçları oynanacak.

Bayramın ikinci günü ise İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor, Kardemir Karabükspor-Trabzonspor, Eskişehirspor-Çaykur Rizespor ve Balıkesirspor-Beşiktaş maçları var.

NEDEN?

Devre arasının Noel’e göre ayarlandığı Türkiye’de, dini ve milli bayramlarda müsabakaların oynanmaya devam etmesi ise kafaları karıştırıyor. Zaten boş olan tribünlerin bayramda hepten boş olacağını tahmin etmek zor değil. Ve o cevabı alınamayan soru bir kez daha akıllara düşüyor:
“ Tüm dünyada önemli günlere denk gelen spor müsabakaları tatil edilirken, ülkemizde oynayan yabancı futbolcular düşünülerek devre arası Noel’e denk getirilirken, nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede neden bayramlarda maçlar oynanmaya devam ediyor? “

SPOR ADAMLARI DA ŞİKAYETÇİ


Önemli günlere denk gelen müsabakaların tatil edilmemesinden izleyiciler kadar “dini günlerin gereklerini yerine getiremedikleri için” sporcular ve spor adamları da şikayetçi. Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, yıllar önce Hürriyet’teki bir yazısında konuya değinmiş, Türkiye Futbol Federasyonunu topa tutmuştu. İşte o yazı:

“ADAM NOEL DİYE DÜNYADAKİ BÜTÜN LİGLERİ DURDURUYOR”

“Paskalya diyorlar, Noel diyorlar. Dünyadaki Hristiyan alemine göre takvim ayarlıyorlar. Müslümanlar ne oluyor? Hikaye. Müslümanlık yalnız namaz kılmakla, hacca gitmekle olmuyor. Hak aramak lazım. Nasıl mı? Adam Noel diye dünyadaki bütün ligleri durduruyor. Sen, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda maç oynatıyorsun. Tavır koysana. Hadi FIFA ve UEFA’ya koyamıyorsun. Deveden büyük fil var. O zaman dön bunu içeride hallet. Lig ve kupa takvimlerini ona göre ayarla…”