Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Ağırladı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Ağırladı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ni(NNYÜ) ziyaret etti.
Başkan Mustafa Çelik ziyaretinde NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney ve Genel Sekreter Erdal Koçer tarafından karşılandı.
Üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetleri ile kampüs alanında yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burası memleketin bir eğitim kurumu. Bugüne kadar olan ilginizden dolayı da özellikle teşekkür ediyorum. Göreve başladığınız günden beri bir derdimiz olduğu zaman Kocasinan Belediyesi’ne kendi yerimiz gibi gidiyoruz. Sağ olun sizde Üniversitemize ilgi alaka gösteriyorsunuz. İnşallah memleketimizin çocukları burada aldığı eğitimle bir yerlere gelir, Allah’ta bizlere karşılığını verir.”dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’te Özhamurkar’ın eğitim gönüllüsü olduğunu hatırlatarak “Bu gün bölgemizdeki üniversitelerin kampus alanlarını dolaşalım, bir istekleri talepleri varsa yerinde inceleyelim diye geldik. İnşallah şimdi birlikte dolaşırız kampus alanını da. Biz üniversitelere önem veriyoruz. Özellikle bir kentin gelişmesi için önemli ayaklardan biri endüstri ve sanayinin gelişmesi ama diğer tarafta da üniversitelerin gelişmesi. Nitelikli adam sayısının, nitelikli insan sayısını yükselttiğimiz oranda şehir büyüyor. Onun için elimizden ne geliyorsa bütçelerimiz, kanunlarımız imkanında biz üniversitelere destek olmaya her zaman hazırız. Zaten Kerim hoca benim sınıf arkadaşım biliyorsunuz. Sizi uzun yıllardır eğitim gönüllüsü olarak biliyoruz. Kendinizi vakfettiniz bu işe Nurettin Özgen abi yine aynı şekilde. Sizler tabi gönüllü olarak masanın öbür tarafında uğraşacaksınız. Bizde bu tarafta profesyonel olarak ekibimizle, size yardımcı olmaya çalışacağız, destek vermeye gayret göstereceğiz” diye konuştu.
Başkan Çelik’e üniversite hakkında bilgiler veren Rektör. Prof. Dr. Kerim Güney ise konuşmasında “Sayın başkanım Üniversitemizde sizleri görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Her şeyden önce üniversitemizin kuruluş aşamasından bu güne kadar Kocasinan Belediyesi olarak gerek bir önceki belediye başkanımız Bekir Yıldız’a ve seçildikten sonrada sizlere teşekkür ederiz. Özellikle seçimden sonra üniversitemize gerçekten çok büyük katkı ve destekleriniz olmuştur. İnşallah bu desteklerinizin ve katkılarınızın bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum. Üniversitemiz emin adımlarla planlı, projeli bir şekilde gelişmesine devam etmektedir. Şu anda yaklaşık 9 bölümde bin 350 öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu yıl 2 fakülte daha bünyemize kattık. Rektörlüğe bağlı olarak Diş Hekimliği Fakültemiz ve Tıp Fakültemiz kurulmuştur. İnşallah bu fakültelerimizin akademik ve fiziki alt yapısını oluşturduktan sonra önümüzdeki dönem bu fakültelerimize öğrenci almayı planlamaktayız. Tabi ki bu konuda da Kayserili hemşerilerimizin büyük desteğine ihtiyacımız var. Özellikle fiziki alanların oluşturulmasında Kayserili hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Akademik alt yapıyı biz oluştururuz” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik daha sonra Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Genel Sekreter Erdal Koçer, Yüksek Mühendis, Mimar Nurettin Özgen ile birlikte üniversite kampüsünde incelemelerde bulundu.