O Cephanelik Taşınıyor

O Cephanelik Taşınıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunun başka bir yere taşınacağını söyleyerek, “Yer tespiti yapıldı. Cephaneliğimiz buradan taşınacak” dedi.
25 askerin şehit olduğu olayın 2’nci yıl dönümünde, patlamanın yaşandığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda şehit aileleri için kurulan taziye çadırını kent protokol üyeleri ziyaret etti. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Türkiye’nin dört bir tarafından gelen şehit aileleri için kışla yakınında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek ailelere başsağlığı diledi. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından bir açıklama yapan Vali Güner, olayın çok acı verici olduğunu kaydederek, “Kentimizde ilk defa meydana gelmiş çok üzücü bir olay. Afyonkarahisar güzelliklerle, iyiliklerle, milli ve manevi değerlerle tanınan ve bu değerlerle var olan bir il. Biz bütün şehitlerimize sahip çıktığımız gibi burada şehit olan kardeşlerimizin ailelerine de adreslerimizi, telefonlarımızı verdik. Sadece burada değil, yaşadıkları yerlerde de gereken ilgi ve alakayı gösterip yardımcı olacağız” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZİN ANISINI YAŞATACAĞIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehit ailelerin talepleri doğrultunda 25 şehit için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutulduğunu söyledi. Şehit ailelerinin patlamanın meydana geldiği yeri ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Çoban, “Böyle bir şeyin olması üzücü. Ailelerimiz durumunu da görüyorsunuz. Gerçekten çok üzücü. Allah kendilerine sabır versin. Bizler de belediye olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Şehit ailelerimizin bir talebi var, burada bir şehitlik, anıt yapılması yönünde. Bu konu ile ilgili biz 2013 yılı Ocak ayından bu yana Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile yazışıyoruz. Askeri kanadımız, Kara Kuvvetleri Komutanlığımız zaten bu işe sıcak bakıyor. Şu anda yer tespiti ve arazinin tespiti yapıldı, cephaneliğimiz buradan taşınacak. Tabii yeni taşınacağı yerin ihalesi ve projesi ile ilgili işlemler var. Bunlar bittiği zaman yani hem ihale hem proje, hem de inşaat bittiği zaman bu birlik buradan taşınacak. Taşındığı zaman da inşallah biz burada şehitlerimizin anısını yaşatacağız çünkü burada gerçekten onların parçaları var, yürüklerinden parçaları var. En güzel bir şekilde projesini yapıp burada anıtı, şehitliği yapacağız. Bu konuda Ege Maden İhracatçıları Birliğimiz de bize her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Onlarla iş birliği yaparak ya da onlarsız yapacak güçteyiz. Bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
25 ŞEHİT İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Açıklamalarında kışla arazisinin TOKİ’ye konut yapımı için verileceği yönündeki iddiaları yalanlayan Çoban, “Buranın TOKİ’ye verileceği ve konut yapılacağı gibi, rant sağlanacağı gibi birtakım iddialar var. Böyle bir şey kimsenin aklından geçmedi. Ayrıca bu bölge hani bir rant bölgesi olur da böyle iddialar ortaya atılır. Yani böyle bir şey olmayacağı zaten bellidir. Kesinlikle hiçbir yetkilinin, hiçbir vatandaşın böyle bir talebi olmamıştır. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir ama sanıyorum şehit ailelerimizin acılarını biraz daha fazla artırmak isteyen bazı art niyetli kişiler söylentiler çıkarmaktadır. Bunlara itibar edilmesin. İnşallah buradaki cephaneliğimiz boşalır boşalmaz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Valiliğimiz ile iş birliği yaparak burayı en güzel şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.
Açıklamaların ardından Vali Güner ve Başkan Çoban, 25 şehit için Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Deper Sultan Camii’nde okutulan mevlide katıldı.