O ilçeye dev yatırım projesi!

O ilçeye dev yatırım projesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerindeki projelerinin ardından İznik Gölü'ne değer katacak sahil projesinin de startını verdi.
Bitinya, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve tüm bu medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşıyan İznik'teki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İznik Gölü Tarihi Kıyı Bandı Rekreasyon ve Çevre Düzenlemesi projesine başladı. Karayolları şefliğinden Darka Sitesi'ne kadar 3,5 kilometrelik sahil bandı, yenilenecek. Proje kapsamında yaklaşık 135 bin metrekare alanda halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ve plaj etkinliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. Proje ile birlikte bölgeye 3 adet tuvalet, 1 mescit, 1 restoran, 1 çay bahçesi, 9 büfe, 1 idari bina, yaya yolu, bisiklet yolu, koşu yolu, taşıt yolu, lunapark, çocuk oyun alanları, seyir terasları ve peyzaj düzenlemeleri kazandırılacak. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak proje ile adeta bir 'açık hava müzesi' halini alacak olan İznik, aynı zamanda ayrıcalıklı bir sahile kavuşacak.

"Birileri konuşur bizler yaparız"

İznik sahillerine değer katacak projenin temeli, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un da katıldığı törenle atıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, tarih, kültür ve medeniyet kenti İznik'te tarihi mirastan spora, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar her alanda yatırım yaptıklarını belirterek, yıllardır konuşulan sahil düzenleme projesini başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Bu dönemin bir şans dönemi olduğunu, artık Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ilçelerde var olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "İznik'te, baştan başa 3,5 kilometrelik sahili kapsayan güzel bir proje başlatıyoruz. Gerçekten İznik'e değer katacak olan büyük bir proje. İznik'in güzelliğine değer katacak. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizlerin işi çalışmak, eserler bırakmak. Başkalarının işi de engel olmak, fesatlanmak, dedidoku üretmek... İznik'in çehresi değişecek. Bunda kötü söylenecek ne var. Toplu konut yapmıyoruz, zaten bir yeşil alan projesi. Onlar konuşur bizler yaparız. Çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 

"Sunum çok önemli"

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan da İznik'in çok güzel ve tarihi birikimi fazla olan bir ilçe olduğunu ancak bir yerin sadece güzel olmasının başlı başına yeterli olmadığını ifade etti. Bir şeyin nasıl sunulduğunun ve nasıl yansıtıldığının çok önemli olduğunu kaydeden Pehlivan, "İznik, bütün güzellikleri hak eden bir yer. Daha cazibeli bir hale getirilmesi önemli. İznik Gölü de hem ilçemiz hem Türkiye ve dünya için de önemli... Yarınlara taşınması, düzenli, tertipli hale getirilmesi önemli. İşte bu amaçla Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu proje üretildi. Kısa sürede, görsellerde olduğundan daha güzel bir hizmet ortaya konulacağına inanıyoruz. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere katkısı ve emeği olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da amaçlarının hayatı kolaylaştırmak ve yaşadıkları coğrafyalara değer katmak olduğunu vurguladı. Bu amaç doğrultusundaki çalışmalarda en büyük payın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin olduğunu dile getiren Sargın, "Biz göreve gelirken, hizmet üreteceğiz, laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacağız demiştik. Bu icraatları gerçekleştiriyoruz. Şer güçler de Türkiye üzerinden çeşitli planlarını uygulamaya başladılar. Bu proje için de "yeşili katledeceksiniz" dediler. "Sahil düzenlemesi istemiyoruz" diyenler türedi. Size sormuyoruz ki... Bu memleketin has evlatları için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Muhtarlara teknoloji desteği

Vatandaşla devletin ilk buluşma noktası olan muhtarlıkların da daha kaliteli hizmet sunması amacıyla her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, İznikli muhtarlara da bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Bugüne kadar muhtarlıklara ve muhtarlar derneklerine 900'e yakın bilgisayar ve yazıcı desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, İznik İlçesi'nde kalan 41 muhtarlığın da bilgisayar ve yazıcı eksiğini gidermiş oldu. Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde Kestel, Mudanya ve Orhangazi'de de kalan muhtarlıkların da bilgisayar ve yazıcılarına kavuşacağını, böylece tüm ilçelerimizdeki 1050 muhtarlığın teknoloji desteğinden yararlanmış olacağını kaydetti.
 

İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Şahin, muhtarlara verdiği destek nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle İznik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan İznik Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi'nin de temeli törenle atıldı.