O uygulama başladı!

O uygulama başladı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu numarasını başka bir GSM operatörüne taşıyanların arandığında duyulan uyarı tonunun, abonenin istememesi halinde bugünden itibaren kaldırılabileceğini belirtti.

Acarer, yazılı açıklamasında, cep telefonu abonesi milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni uygulamanın bugün itibarıyla başladığını kaydetti.

Tüketicilerden gelen talepler ve her yöne tarifelerin yaygınlaşması nedeniyle uyarı tonu konusunda düzenleme yapıldığını ifade eden Acarer, "BTK tarafından yapılan düzenlemeye göre bugünden itibaren numarasını taşıyanları arayanlara uyarı tonu verilmeye devam edilecek ancak istemeyen abonelere uyarı tonu verilmeyecek. BTK'nın aldığı karar doğrultusunda 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ise uyarı tonu sadece isteyen abonelere verilecektir" bilgisini verdi.

82 MLYON NUMARA TAŞINDI

Acarer, abonelerin uyarı tonu konusundaki tercihlerini, herhangi bir anda işletmeciye SMS yoluyla, internet üzerinden, çağrı merkezi kanalıyla veya bayi aracılığıyla bildirebileceğini belirtti.

BTK Başkanı Acarer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son rakamlara göre bugüne kadar 82 milyon 44 bin cep telefonu numarası başka bir operatöre taşındı. Numara taşınabilirliği düzenlemesi ile abonelerin numarasını değiştirmeden istediği operatörden hizmet alabilmesine imkan sağlandı. Abonelere numarasını değiştirmeden kendisine uygun tarifelere geçiş yapmak imkanı sunuldu."