Obama operasyon hakkında net konuştu!

Obama operasyon hakkında net konuştu!

ABD Başkanı Barack Obama, Sincar Dağı'nda saklanan Yezidilerin kurtarılmasına yardım etmek amacıyla operasyon düzenlemeyi düşünmediklerini söyledi.

OPERASYON YAPMAYACAĞIZ

ABD Başkanı Obama, Irak'ta Sincar Dağı'nda saklanan Yezidilerin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Dağdaki Yezidilerin Kürt kuvvetlerin yardımıyla tahliyelerinin sürdüğünü belirten Obama, ABD tarafından dağın etrafındaki hedeflere yapılan hava saldırıları sayesinde sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edilebilmeleri için koşulların iyileştiğini dile getirdi. Mevcut çabaların dağdaki durumun geniş ölçüde düzelmesini sağladığına dikkat çeken Obama, bu nedenle Yezidilerin dağdan kurtarılmasına yardım etmek amacıyla bir operasyon düzenlemeyi düşünmediklerini söyledi. Obama, havadan daha fazla insani yardım yapmaya da gerek kalmayacağını ifade etti.

KARA BİRLİKLERİ KULLANILMAYACAK

Ancak Irak'ta IŞİD tehdidinin devam ettiğine vurgu yapan Obama, tehdit altındaki Irak halkına destek için hava saldırılarının sürdürüleceğini belirtti. ABD Başkanı, duruma müdahale etmek için kara birliklerinin kullanılmayacağını da yineledi.