Ödemişli Din Görevlileri Konferansta Buluştu

Ödemişli Din Görevlileri Konferansta Buluştu

Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Ödemiş Müftülüğü toplantı salonunda “Cami ve Gençlik” konulu bir konferans düzenlendi. Yapılan konferansa konuşmacı olarak Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt katıldı. Konferansa Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlandı.
İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç şunları söyledi: “Din görevlileri ve halkımız için en büyük tehlike dünyevileşmektir. Tarımla uğraşan bir insanımız yaptığı işi yemek ve içmek ihtiyacı için yapıyorsa dünyevileşir, din görevlisi de yaptığı vazifeyi rızık ve maaş için yapıyorsa oda dünyevileşir. Rasulullah Müslümanlar için en büyük tehlikenin dünyevileşme ve dünya sevgisi olduğunu söylemiştir. Mevlana da para, şöhret, şehvet kalbin içinde değil dışında olmalıdır demiştir. Dünya nimetleri bizim dünyadaki işleri görmemiz için yaratılmıştır, kalbe girmemelidir.”
Bilgiç, din görevlilerine seslenerek 4 vazifeleri olduğunu bunların da sırasıyla; Cemaate dini, öğretmek gibi cami içi din hizmeti, cami dışındaki insanlara ulaşmak gibi cami dışı din hizmeti, entelektüellerin eğitimi ve İslam konusunda önyargılı olan batılı aydınların eğitimidir.
Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt da “Camiler ve Din Görevlileri haftası, Peygamberimizin 1400 sene önce başardığı cami ve cemaat buluşmasının günümüze taşınması faaliyetidir, bu seneki işlenen temada anlam şudur: Bedensel engellilerin ve kadınların camiye katılımından sonra gençlerin katılımı konusunda duyarlılık sağlamak hedeflenmiştir. Gençlerin camiye girmesi, ciddi bir irade gerektirir, gençlik sadece camilere çağırmaktan ibaret bir kitle değildir. Camilerimiz hala yeterince cami yani toplayan olamamıştır. Camiler hem istiklalimizin hem de istikbalimizin teminatıdır. Herkesin ayrıştığı bir dönemde bizi aynı mekânda bir araya getiren yegâne mekânlar camilerdir. Bizi Müslüman ve İslam kimliği dışında hiçbir isimlendirme tatmin edemez. Bizi bizden uzaklaştır” şeklinde konuştu.