Öğrenciler Gaziantep’in Kültürünü Almanlar’a Tanıtacak

Öğrenciler Gaziantep’in Kültürünü Almanlar’a Tanıtacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Lodwigshafen şehirlerinin ortak projesi olan ‘Gençlik Kampı ve Öğrenci Değişim’ projesi kapsamında Gaziantep’ten başarılı olan 12 öğrenci Almanya’ya gitti.
Kamp öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden başarılı öğrenciler, hedeflerini ve emellerini anlattı.
Başarılı öğrencilerin gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olabileceklerine vurgu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Buradaki çocuklarımızın en büyük özelliği dereceli çocuklar ve iddialı, hedefleri olan çocuklar. Biz öğrenci değişimi programı kapsamında kardeş belediyemiz ile beraber Almanya’da, daha önce Alman öğrencileri burada ağırlamıştık” dedi.
İki ülkenin kültürlerini ve yaşam biçimlerini anlayabilme adına bu tür programların önemli olduğunu ifade eden Fatma Şahin, “Bu program, hem ülkeler arası işbirliği açısından hem de öğrencilerin birbirini tanıması, birbirinin kültürünü, gelecek adına ortak iş yapabilme adına çok önemli bir çalışma oluyor. Geri bildirimde herkesin çok mutlu, memnun olduğu bir çalışma olduğunu gördüğümüz için bunun devamını yapıyoruz. Bu değişim programında arkadaşlarım bunu bana getirdikleri zaman dedim ki en başarılı olanları, en çok hak edenine, en çok puan alanına verilim. Çünkü burada çok yüksek bir emek var, kim bunu hak ediyorsa onları gönderelim dedim. Böyle bir grup oluştu. Ben bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
“Gittiğiniz zaman orada ülkenizi, şehrinizi, ailenizi temsil ediyorsunuz. Buna göre hareket edin” diyen Başkan Şahin, tavsiyelerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin kültürünü, medeniyetini, bize ait değerleri sizde görecekler ve bizi daha iyi tanıma fırsatı vereceksiniz. Yani aslında siz bizim gönül elçilerimizsiniz. Biz bu çalışmaları büyüterek devam edeceğiz ve gittiğiniz yerlerdeki ailelerde tanıştığınız çocuklarla gelecekte bağlarınızı çok güçlü bir şekilde devam ettirip daha farklı işbirliklerinin yapılmasını sağlayacaksınız. Çünkü dünya iletişim, işbirliği zamanı. Bu çalışmayı biz çok önemsiyoruz. İnşallah büyükşehir belediyesi olarak daha da güçlendireceğiz. Daha fazla öğrencinin gitmesini, daha fazla öğrencinin buraya gelmesini sağlayacağız. Dünya barışı da bölge barışı da buralardan geçiyor. Dostluklardan, muhabbetlerden, bir araya gelmeden geçiyor.”
Fatma Şahin, “Davetimize icabet edip geldiğiniz için çok teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sizler bizim hem bugünümüz hem de geleceğimizsiniz. Sizleri çok seviyoruz. En büyük kaynak insan kaynağı ve kendini yetiştirmiş gençler. İnşallah geleceği siz inşa edeceksiniz” açıklamasını yaptı.
Başkan Fatma Şahin, daha sonra öğrencilere çeşitli hediye paketleri verdi.