Okuduğu Okula Öğretmen Oldu

Okuduğu Okula Öğretmen Oldu

Kastamonu’nun Küre İlçesine bağlı Çaybükü Köyü İlkokulunda Okulunda Okuyan Huriye Demirel, Aynı Okulda 14 Yıl Sonra Öğretmen Olarak Görev Yapmanın Mutluluğunu Yaşıyor.
Çaybükü Köyü İlkokulu’nda 1999-2004 yıllarında okuyan Huriye Demirel (21), mezun olduğu okulda yaklaşık 1 yıl önce ücretli öğretmen olarak göreve başladı. Demirel, yaptığı açıklamada, Çaybükü Köyü İlkOkulu’nda okuduğunu, orta ve liseyi ise Küre merkezde tamamladığını söyledi. Liseden sonra köyüne döndüğünü ancak köy işlerinin kendisine çok ağır gelmesi nedeniyle üniversiteye gitmeye karar verdiğini kaydeden Demirel, sınavla kazandığı Kastamonu Üniversitesi Çocuk Gelişi ve Eğitimi Meslek Yüksekokulundan 2013 yılında mezun olduğunu bildirdi.
Oturduğu sıralarda şimdi başka çocukların ders gördüğünü kaydeden Demirel, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimin çoğu akraba. Bana Abla, diyen çocuklar şimdi öğretmenim diyor. Bunu yaşamak çok güzel bir duygu. Köyde okuduğum sırada öğretmenimiz sürekli ne olacağımızı sorardı. Ben de hep öğretmen diye yanıtlardım. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Severek ve isteyerek yapıyorum. Kendi oturduğum sıralarda şimdi çocukları eğitiyorum. Sınıftaki öğrencilerim arasında okul arkadaşlarımın çocukları da bulunuyor. Arkadaşlarımı arayıp çocuklarıyla ilgilenmeleri ve onları okutmalarını istiyorum. Köylerde eskisi gibi fazla iş yok. Bu nedenle okuyamayan çocuklar işsiz kalıyor. Artık okumaları gerekiyor. Benim okuduğum dönemde şehir merkezindeki okula gitmek için yaklaşık 4 kilometre yürüyorduk. Çok zor koşullarda okuyabildik. Şimdiki koşullar daha uygun. Onun için herkes eğitime önem vermeli ve çocuklarını okutmalı."
İlkokul öğretmeni Abdullah Savaş yaptığı açıklamasında ise "Lisans eğitimim ve öğretmenlik formasyonu eğitimimi 1997 yılında tamamladım.Lisansımı Maliye bölümünde tamamladım, lisans eğitimi yıllarımda (1993-1997) Türkiye ekonomisi dersi almamız yanında bu alana özel ilgi duydum, araştırmalar yaptım. Sonuçta ulaştığım sonuç; ülkemizin çok zengin yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, genç/dinamik nüfusu, coğrafi konumu, tarihten gelen vizyonu birlikte değerlendirildiğinde çok güçlü bir ekonomiye sahip olması gerekir iken bu potansiyelini kullanamadığı idi. Bu tablonun tersine dönmesi ve büyük Türkiye’nin gerçekleşmesinin, her vatandaşın üzerine düşen görevi, sahip olduğu rolün gereğini en iyi şekilde yerine getirmesi ile mümkün olacağına inanıyordum, inanıyorum. Diğer taraftan ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın özgüveni yüksek, orta ve uzun vadeli hedefleri olan, hedeflerini gerçekleştirmek için çalışan bireyler haline gelmelerini istiyordum. Bu nedenle, öğrencilerini özde seven, onları uzun vadeli hedefler belirlemeye yönlendiren, onların en iyi şekilde yetişmesi için tüm zamanını harcayan bir öğretmen olmaya çalışıyordum. İş hayatım, hamdolsun başarılarla dolu, bu arada yine maliye alanında yüksek lisansımızda tamamladım. Ama bunlar bir tarafa öğrencilerimin başarıları beni çok daha fazla mutlu ediyor. Öğrencim Huriye Demirel’i en kalbi dileklerimle kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Allah’ın izniyle de başarılarının devam edeceğine, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğine, çok başarılı bir öğretmen olacağına, kendisi gibi başarılı öğrenciler yetiştireceğine canı gönülden inanıyorum ‘’ dedi.