Okul personelin "Çok acele" Osmanlıca kursu!

Okul personelin "Çok acele" Osmanlıca kursu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Antalya’da düzenlediği 19. Milli Eğitim Şûrası’nda ‘Osmanlıca Türkçesinin tüm liselerde zorunlu olması’ yönünde tavsiye kararı alınmasının ardından, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin art arda Osmanlıca kursu açtıkları haberleri geldi.
Bunlardan sonuncusu ise İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Müdürlükten tüm devlet okullarına gönderilen yazıda, isteyen personel için Osmanlıca kursu açılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“2014-2015 eğitim öğretim yılı hizmet içi eğitim programı dahilinde ilçemiz resmi okul ve kurumlarında görev yapan tüm kadrolu personele yönelik ilçemiz Füsun Yönder Anadolu Lisesi’nde 25 Şubat-17 Nisan tarihleri arasında çarşamba ve cuma günleri ‘Osmanlıca Türkçesi -1’; 24 Şubat-16 Nisan arasında salı ve perşembe günleri ‘Osmanlıca Türkçesi-2’ kursunun düzenleneceği planlandı. Buna göre okulunuzda/kurumunuzda görev yapan tüm personele imza karşılığı duyurularak söz konusu kursa katılmak isteyen personel bilgilerinin 16 Şubat saat 13.00’e kadar müdürlüğümüz öğretmen yetiştirme ve geliştirme bölümüne gönderilmesini rica ederim.”