Okulu Sevdirmeye Çalişiyorlar

Okulu Sevdirmeye Çalişiyorlar

Muş'ta Köy ve Köy Okullarını Güzelleştirme, Geliştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen 'Okulumu Sevdir Bana' proje çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Proje kapsamında 10 köy okulundaki anasınıflarında tadilat çalışması yapıldı, 5 anasınıfına da eğitim materyalleri alındı.
Projeyle ilgili açıklama yapan Köy ve Köy Okullarını Güzelleştirme, Geliştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Çaldır, proje kapsamında ilde tespit edilen 10 köy okulunun ana sınıflarında gerekli tadilat yapılarak halı ve perde ihtiyaçları karşılandığını söyledi. Kırsaldaki birçok okulun ana sınıfındaki eğitim materyallerinin eksik oluşundan dolayı çocukların zekâ gelişimine uygun eğitici oyuncakların da proje kapsamında alındığını ifade eden Murat Çaldır; "Okul idaresine teslim edilmiştir. Eğitim sezonunun başlamasıyla öğrencilere dağıtımı ve ana sınıflarımızın açılışları yapılacaktır. Ayrıca dernek 10 köy okulunun yanında ilaveten 5 köy okuluna da gerekli eğitim oyuncakları yardımı yapmıştır" dedi.
Derneğin kurulduğu günden bu yana hayırseverin desteğiyle köy okullarına destek olduklarını ifade eden Çaldır, "Derneğimiz kurulduğu günden itibaren gerek il içerisinde, gerekse il dışından hayırsever vatandaşların katkılarıyla, köy okullarına eğitim ve malzeme desteği vermektedir. Bu amaçla SODES'in dezavantajlı kesime yönelik vermiş olduğu destekler düşünülerek, bu amaçla il merkez köyleri başta olmak üzere okul öncesi eğitimde en büyük faktör olan anasınıflarını hem bağlayıcı, hem eğitime elverişli hale getirmek için zemin hazırlamaya ve sunmaya aktif hale getirebilmektir. Kırsaldaki bir çocuk okulunun anasınıfındaki eğitim materyallerinin eksik oluşundan dolayı çocuklarımızın zeka gelişimine uygun oyuncak alımı başta olmak üzere gerekli eğitim materyalleri alınarak sınıfların diğer okullardaki akranlarıyla yarışabilir bir eğitim seviyesine ulaştırmak projemizin başlıca hedeflerindendir. Bu hedefe ulaşmak için 10 köy anaokulunun malzeme ve eğitim materyalleri karşılanacaktır. Ayrıca saha gezip gördüğümüz bir eksiklik de, kış mevsiminin çetin geçtiği ilimizde anasınıflarının tam ortasına ısınmak amacıyla sona kurulmuştur. Dolayısıyla çocukların oyun alanı kısıtlanmıştır. Bu projeyle 10 anaokulumuzun duvarına klima monte ederek ısınma sorununa çözüm üretmek ve çocukların oyun alanlarını genişletmek de planlanmaktadır. Böylelikle oyun alanı genişletilerek diğer çocukların da eğitim almalarına imkan tanınacak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.