Ölü sayısı 21'e yükseldi

Ölü sayısı 21'e yükseldi

IŞİD'in Kobani'yi kuşatması bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılan eylemler PKK ve Hizbullah çatışmasına dönüştü. Çıkan olaylarda ölü sayısı 19'a yükseldi. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 6 şehirde kent merkezlerine asker indi, yasağı delip sokağa çıkanlara 200 lira ceza kesildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kaos lobisinin çözüm sürecini zehirlemeyi hedeflediğini söyledi.

Çözüm sürecinde silahların sustuğu, barış ikliminin oluştuğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde IŞİD'in Kobani'yi kuşatması tansiyonu yükseltti. HDP ve DBP'nin eylem çağrısı halkı sokağa döktü. Bölgede yaşanan gerilim, 1990'lı yıllarda 2 bin kişinin hayatını kaybettiği PKK ve Hizbullah çatışmasına tekrar zemin hazırladı. PKK'nın öz savunma adı altında kent merkezlerinde oluşturduğu ‘Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H)', silahlanıp sokağa çıktı. Yüzü maskeli grubun Mardin'in Nusaybin ilçesinde at kullanması dikkat çekti.

21 KİŞİ CANINDAN OLDU

Sokaklarda karşı karşıya gelen DBP ve HÜDAPAR'lı gençler birbirlerine ve parti binaları ile derneklere silah, molotof, taş ve bıçakla saldırdı. İzinsiz gösterilerdeki karşılıklı saldırılarda 19 kişi öldü. Diyarbakır'da hayatını kaybeden 10 kişiden 8'inin kimliği belirlendi, 2'sinin belirlenemedi. Mahsum Çoban, Hasan Gökyüz, Ahmet Dakak, Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enez ve Riyat Güneş olduğu belirlenirken, Siirt'te Yusuf Çelik, Muhdi Erdoğan ve Davut Nas, Mardin'de Bilal Gezer, Sinan Toprak ve Kerem Karaaslan, Muş'ta Hakan Buksur, Van'da Hamdi Caner ve Batman'da Emrah Demir hayatlarını kaybetti. Akşam saatlerinde kimliği tespit edilemeyen 2 kişinin daha Mardin Kızıltepe'de cesedinin bulunduğu bilgisi geldi.