Ölü ve yaralı sayısı arttı!

Ölü ve yaralı sayısı arttı!

 Atatürk Havalimanı'ndan gelmeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saat 22:00 sıralarında meydana gelen patlamada 36 kişi hayatını kaybetti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasına göre 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım saldırıda hayatını kaybedenlerin 36 kişiye yükseldiğini söyledi.Saldırı sonrası uçuşlara kapatılan Havalimanı 03:00 itibari ile uçuşlara açıldı. Saldırıdan sonra Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'la birlikte gelişmeleri takip etti.


 Atatürk Havalimanı'ndan gelmeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saat 22.00 sıralarında dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi ile çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada saldırıyı 3 canlı bombanın gerçekleştirdiğini belirtti.

ÖLÜ VE YARALI SAYISINI BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırıda 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.


İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: ÜÇ CANLI BOMBA SALDIRDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. Şahin şunları söyledi: "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır."


İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgiye saldırganlar olay yerinde öldürüldü.Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı 

HAVALİMANI UÇUŞLARA AÇILDI

Bombalı saldırı sonrası Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı. Atatürk Havalimanı'da saat 20.00'ye kadar sefer yapılmayacağı duyrulmuştu ancak 03:00 itibari ile Havalimanı uçuşlara açıldığını Başbakan duyurdu.

SON DAKİKA: EMNİYET'TEN ACİL KAN ANONSU

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden yaralı taşıyan ambulansların hızlı hareket edebilmesi için sürücülerin yolları açık tutması uyarısında bulundu. Ayrıca acil kan anonsları yapıldı.Daha sonra Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde yaşanan patlamayla ilgili Başbakanlık'ta kriz masası oluşturulduğu ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SALDIRI SONRASI TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı devletin zirvesiyle birlikte takip etti. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.Yapılan değerlendirmelerin ardından Başbakan binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte İstanbul'a geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde acil zirve
GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Havalimanındaki bir görgü tanığı, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi