Omü’de 30 Saniyede Kayıt

Omü’de 30 Saniyede Kayıt

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, 2014-2015 kayıtlarının bu yıl ilk defa merkezi olarak yapıldığını hatırlatarak, “Bir öğrencinin kaydı aşağı yukarı 30 saniye sürüyor” dedi.
OMÜ’de 2014-2015 öğretim yılı kayıtları başladı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelerek ilk defa kayıt yaptıracak öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da OMÜ Öğrenci Konseyi tarafından otogarda karşılanarak OMÜ’ye getirildi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, bazı fakültelerin bünyesinde ve ilçelerdeki meslek yüksek okullarında yapılacak kayıtlarda, yeni gelen öğrencilere yardımcı olan görevliler, öğrencilerin kayıtlarını daha kolay ve hızlı yapmalarını sağladı. 01-05 Eylül tarihleri arasında devam edecek kayıtlarda bu yıl OMÜ’ye 9 bin 750 yeni öğrencinin yanı sıra 350 uluslararası öğrencinin de kayıt yaptırması bekleniyor. OMÜ’de halen 46 bin öğrenci öğrenim görüyor.
Kayıtlar hakkında açıklama yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Kurupelit kampüsündeki bütün birimlerin 2014-2015 kayıtları bu yıl ilk defa merkezi olarak yapılıyor. Her gün bir fakülteye gün veriliyor. Örneğin sabah İlahiyat Fakültesi, öğlenden sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine veriliyor. Yarın Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi kayıt yapacak. Ayın 3’ünde Fen Edebiyat Fakültesi, Samsun Sağlık Yüksekokulu kayıt yapacak. 4’ünde ise öğrenci sayısı fazla olduğu için hem sabah hem öğleden sonra Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kayıtları alınacak. 5’inde de Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksek okulu kayıtlarını yapacaklar. Biz Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bir sistem kurduk. Bir öğrencinin kaydı aşağı yukarı 30 saniye sürüyor. Öğrenci içeriye giriyor, kaydını yaptırıyor ve sonrasında sistem üzerinden alınan bilgilerle öğrenciye 4 adet öğrenci belgesi ile kimlik kartı veriliyor. Daha sonra üniversitemiz hakkında öğrencilerimiz bilgilendiriliyor. Bu arada da öğrenci dışarı çıktıktan sonra belediyelerimizin katkılarıyla ikramlarda bulunuluyor. Atakum Belediyesi, İlkadım Belediyesi ve Canik Belediyesi bu noktada orada stant açarak hem kendilerini tanıtıyorlar hem de öğrencilerimize ikramlarda bulunuyorlar. Ben bu bağlamda bu 3 belediyemize teşekkür ediyorum. Biz olabildiğince kayıt olmak için Samsun’a gelen öğrenci ve velilerimizi iyi iki biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni tercih ettik, iyi iki bu üniversiteye geldik, iyi iki üniversitede eğitim göreceğiz izlenimini vermek istiyoruz. Bu noktada personelimiz de elinden geldiği ölçüde öğrencilerimize yardımcı olmaktadır” diye konuştu.