Opera Sanatçıları Kaza Geçirdi: 5 Yaralı

Opera Sanatçıları Kaza Geçirdi: 5 Yaralı

İzmir’den Antalya’ya 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin açılışı için gelen İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, dönüş yolunda kaza geçirdi. 5 kişinin yaralandığı kazada araçta sıkışan opera sanatçısı, “Tekerlekli sandalyede yaşamak istemiyorum” dedi.
Kaza öğle saatlerinde Antalya’nın Kepez ilçesi Altınova kavşağında D400 karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin açılışı için Antalya’ya gelen İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları’nın içinde bulunduğu Cihan Genek yönetimindeki 35 U 0035 plakalı araç, Süleyman Şaban’ın kullandığı 33 YE 950 plakalı tur otobüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle opera sanatçılarının içinde bulunduğu araç hurdaya döndü ve içindekiler araçta sıkıştı.
“TEKERLEKLİ SANDALYEDE YAŞAMAK İSTEMİYORUM”
Kazayı görenler durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. Kaza yerine gelen polis ekipleri opera sanatçılarından Bora Acar, Cihan Genek, Elif Genek ve Nejat Beğde’yi sıkıştıkları araçtan çıkardı. Opera sanatçıları sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken araçta sıkışan Cihan Özmen’i ise sağlık ekipleri çıkarmak için uzun süre uğraştı. Sıkıştığı yerden feryat eden Özmen, “Tekerlekli sandalyede yaşamak istemiyorum lütfen çıkarın beni” dedi. Özmen de sıkıştığı araçtan çıkarılarak hastaneye sevk edildi.
Aynı yönde İzmir’e doğru giden sanatçıların arkadaşları da kaza yerine gelerek arkadaşlarına destek verdi. Opera sanatçıları 21’inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin açılışı için geldiklerini açılışın ardından İzmir’e gitmek için yola çıktıklarını söyledi.
Kazanın ardından kapanan yol araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili mobese görüntülerini incelemeye alıp soruşturma başlattı.